Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, January 5, 2012

rindu....

Assalam semua.Kejap jer tahun 2011 meninggalkan kita.Pada saya tahun 2011 adalah tahun yang amat 'pahit' untuk saya.
Hari ni genap 3 bulan 12 hari ibu yang amat saya kasihi meninggalkan kami.dan hari ni jugak hampir 7 bulan abah yg juga saya kasihi pergi.Pergi yang tidak akan kembali lagi.
Sejak saya berbadan dua ni,agak kerap saya mimpikan arwah mak.Sesungguhnya saya amat rindukan arwah.Saya memang betul-betul terasa kehilangan.
Tapi apa yg terjadi memang ada hikmah disebaliknya.Allah itu maha Besar.Dia tahu apa yg terbaik untuk umatNya.
Saya yakin mak akan doakan kami dari kejauhan.Semoga ALLAH ampunkan dosa mak dan abah.Amin.



 ni masa hari pertama Eryn dilahirkan.Mak sanggup datang dengan berkerusi roda sebb daging kat kaki dia kena potong kerana kencing manis.Bakal anak saya yg kedua nanti dah tak dapat peluang macam ni lagi.:-(


 ni masa kakak saya yg kat bangi tu kahwin.mak menangis sebb terpaksa melepaskan anaknya pergi.


ni masa hari pernikahan saya.arwah abah yg walikan.tsk..tsk..


Semua ni adalah kenangan yg tak akan saya lupakan sampai jasad saya tertanam 7 kaki dalam tanah nnti.Allah sahaja dapat membalas segala pengorbanan mak dan abah yg telah membesarkan kami dgn penuh dugaan dan pancaroba.
Al-fatihah untuk arwah mak Timah binti Jonit dan arwah abah Bahar Bin Ibrahim.



p/s: saya tak sabar untuk 2nd check up next week.Ada berita yg tidak disangka2 oleh saya masa 1st check up (4 weeks) tempoh hari.Mintak2 lah semua tu confirm dan jadi kenyataan.AMIN.

10 comments:

Anum said...

al-fatihah buat arwah

ZSqueenbee said...

awk,slalu doakan mereka..rindu membuat kita tidak pernah lpa bakti mereka pd kita duani akhirat..al-fatihah buat arwah ye..tabah..

lynda said...

al-fatihah arwah

Qhaifa Nur said...

al fatihah...

memang terasa bila kehilangan...
moga tabah...

Dimple said...

al-fatihah.

congrats siti! eryn nak dapat adik yeah. hehe. semoga sihat sentiasa kamu. :)

..::SangRatoo::.. said...

Al-Fatihah..jgn lupa doa utk mak ayah ye che yam..

adakah khabar itu "kembar"?hehe..jika betul..syukur Alhamdulillah :)

anitadiana said...

Al-Fatihah untuk arwah....take care ok...

Original CikTeddy said...

moga ditmptkan di klngan org2 yg beriman..amin!

wardah @ fie shah said...

Alfatihah buat mereka. Insya'Allah berita gembira tu tak sabar nak tahu!

ct shah said...

kepada semua,terima kasih saya ucapkan diatas ucapan takziah kalian.biasalah,kita ni manusia kadang2 tewas dgn emosi walaupun kita kata kita redha diatas sesuatu kehilangan itu.

p/s to sangratoo:acik tak confirm lagi wether twins or not.jumaat ni insyaallah baru dpt tau.hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails