Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, December 19, 2011

Sunday, December 18, 2011

Aquaria KLCC

Semalam tetiba hubby plan nak bawak Eryn gi Aquaria KLCC.So,geraklah kami kat sana,ater Eryn mmg suka tgk ikan.Tapi semalam Eryn jadi takut sebab ikan2 tu semua besar dari dia.Sampai sekarang bila kitorg tanya "Eryn,nak tgk fish lagi tak??".Eryn pun jawab "Nanak..nanak..nanti fish gigit..aumm..".hehehe..

Oh,gambar agak banyak.Memang enjoy betul.Dengan mak bapak sekali terujer.:p










 tu cicak gecko.gambar blur sket.













 ikan ni mcm batu.diam jer kat situ..



















 sibuk menunjuk fish..



 pari

 ikan pari ni kalo dibuat masak lomak cili padi sodap ni.mau makan tujuh keturunan tak abih.hehehe.

Jangankan ikan,patung ni pun dia takut.adeii..

















 ikan ntah apa ntah nama dia.luper daa..

 rangka gigi shark

 ni lupa nama dia.nampak mcm umang2.

 jellyfish



 ular laut.

 fire shrimp.very rare species..

 seahorse


and lastly,..



muka budak yg puas ati dpt tgk fish walaupun ketakutan dgn muka dan saiz fish2 tu.


Mmg recommend sgt2 kalau bawak anak2 gi sini terutamanya time cuti sekolah ni.banyak yg diorg boleh pelajari ttg hidupan laut di sini.
utk lebih info ttg ticket rate,boleh lah log on to their website : http://www.aquariaklcc.com/visitor-info/admission-fees

Thursday, December 1, 2011

indoor theme park first world plaza genting & visit anak buah baru..

Assalamualaikum semua...


Lama giler rasanya tak update.rindu der.
Ni nak citer pasal aktiviti kami last week.Hari Sabtu lepas we all gi Genting Highland Resort.Bertolak pas zuhur,sampai sana dlm 1 hour +.dekat mcm kat belakang umah jer.hehee.sampai sana terus beku.kabus tak hengat u olls.siap angin kuat lagi.seriau i.
nasib main dlm indoor theme park bukannya outdoor sebab eryn kecik  lagi,tak leh bawak dia gi main mainan yg adventure kat luar nun.tunggu eryn dah besar cam 6 tahun tu baru leh bawak dia gi main outdoor park sbb indoor theme park ni mmg nan hado.dah ler mainan seket pastu tak adventure langsung.adei,melepas nak naik rollercoaster dan corkscrew.takpe,takpe..yg penting quality time ngn family tu.hehehe..



bosan giler naik menda alah ni.lembab.pastu satu pusingan jer.nak tunggu berjam2.

tapi muka Eryn tetap mantain.
yg ni pun sama.warna dia jer colourful











Mainan baru under construction.





Dalam Ripley's ni ada muzium dan rumah hantu,tapi we olls tak masuk sbb Eryn takut.bergambar sajelah.

eryn takut ngn patung ni.dia peluk i kuat2 ok.hahaha..

Amek gambar ngn replica transformers sebelum balik.perhatikan senyuman Eryn.chicky betul!

 Dan ini adalah bukti bahawa cuaca di Genting amatlah berkabus dan sejuk giler babas punyer.tgk jelah diorg main.



Then,esoknya hari Ahad we olls gi visit my sister Thalia di Alam Sari Bangi yg dah selamat melahirkan baby boy nyer yg super comel,montel,bambam dan kulit bagai telur dikupas.ni yg buat i tak sabar nak preggy balik ni.hehee..:p

 The baby.Rizq Irfan Bin Mohammad Fadzillah.geram giler ngn pipi dia tu.rasa nak ricih2 wat sup..hahaha..


 my sis Thalia dan baby boy nyer.

 ambik berkat wey.mana tau.huhuhu...


 romantis tak?..silalah muntah sekarang..


 Cousins.

 Thalia & Hubby.

 Kasih ibu..




p/s:Dah decide nak buang tonsil Eryn yg semakin membesar tu.mudah2an segalanya berjalan dengan lancar.Amin...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails