Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, December 18, 2011

Aquaria KLCC

Semalam tetiba hubby plan nak bawak Eryn gi Aquaria KLCC.So,geraklah kami kat sana,ater Eryn mmg suka tgk ikan.Tapi semalam Eryn jadi takut sebab ikan2 tu semua besar dari dia.Sampai sekarang bila kitorg tanya "Eryn,nak tgk fish lagi tak??".Eryn pun jawab "Nanak..nanak..nanti fish gigit..aumm..".hehehe..

Oh,gambar agak banyak.Memang enjoy betul.Dengan mak bapak sekali terujer.:p










 tu cicak gecko.gambar blur sket.













 ikan ni mcm batu.diam jer kat situ..



















 sibuk menunjuk fish..



 pari

 ikan pari ni kalo dibuat masak lomak cili padi sodap ni.mau makan tujuh keturunan tak abih.hehehe.

Jangankan ikan,patung ni pun dia takut.adeii..

















 ikan ntah apa ntah nama dia.luper daa..

 rangka gigi shark

 ni lupa nama dia.nampak mcm umang2.

 jellyfish



 ular laut.

 fire shrimp.very rare species..

 seahorse


and lastly,..



muka budak yg puas ati dpt tgk fish walaupun ketakutan dgn muka dan saiz fish2 tu.


Mmg recommend sgt2 kalau bawak anak2 gi sini terutamanya time cuti sekolah ni.banyak yg diorg boleh pelajari ttg hidupan laut di sini.
utk lebih info ttg ticket rate,boleh lah log on to their website : http://www.aquariaklcc.com/visitor-info/admission-fees

8 comments:

Anum said...

bestnya jalan2

Kakzakie said...

Betul tempat yg amat sesuai utk anak-anak kunjungi. Melihat kebesaran Allah dlm suasana yg amat santai...

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye! kena bwk anak2 g cni one day..

bujal X said...

udang tu kalau goreng jadi apa kaler dia agaknya~~kehn keh~~

ct shah said...

anum:mmg best.:-)

ct shah said...

kakzakie :betul..betul..betul..:-)

ct shah said...

sue-rya aq:sue,awak kena gi sini bawak anak2.mmg direcommend sgt2.

ct shah said...

bujal x:saya pon tak pasti.tapi cam syg laks nak goreng sbb suker tgk colour merah semulajadi dia tu.hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails