Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, June 18, 2012

hasil MGTT Test...alhamdulillah

Assalam semua...


Next week dah nak masuk 8 bulan.wah,cepatnye masa berlalu.Adik baby dlm pewut ni makin aktif tendang2.adoi,bila dia tendang jer kompom saya kena gi bilik air.

ni nak citer yg result untuk MGTT (minum air gula) last week dh dpt.Alhamdulillah,saya bebas dari diabetic.tapi saya punya hb rendah sket dari last time.Dari 12.1 last time turun ke 10.6.Tapi doctor kata still normal,dan dia bekalkan Iberec Folic kat saya untuk tambahkan zat besi dlm badan.Adoi,kena jugak makan pil merah jambu yg panjang dan besar ni.Dulu masa mengandungkan Eryn pun awal2 lagi doctor bagi pil ni.Tapi doctor kata ada kesan sket kalau consume pil ni iaitu najis akan jadi keras (sembelit) dan warna hitam.
So dia kata kalau nak makan pil ni,tgk dulu.kalau hari tu kita makan banyak makanan yg mengandungi zat besi contoh macam daging,seafood,bayam etc,so takyah amek pil ni.
Tapi kalau tak makan zat besi ari tu,kena ambil pil ni 1 biji sekali.


p/s:bile lah wishlist saya untuk baby ni tercapai.harap2 ada rezeki baby nanti.Amin..

4 comments:

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah.semoga segalanya dipermudahkan ye.jgn stress2 tau.tasaba mau tgk adik eryn.mesti comei mcm kakaknye! :D

izyan al-za'im said...

owhh now i noe, kenapa berry berwarna begitu sbb sy mmg mkn iberet folic dr awal. dah doc mmg bg tu, telan jela... mmg sembelit jugak la dibuatnye. ahdoii
ape wish list tu? hehe

ct shah said...

sue-rya qistina:nasib tak stress sgt.:-)


izyan:byk jugaklah wishlist ni.tapi byk yg hubby cut2.ah,nak beli gak senyap2.huhuhu..

wahida said...

harap semuanya akan dipermudahkan...amin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails