Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, June 13, 2012

Air gula yg manis nak mampuih!

Salam semua...

Hari ni saje wat MGTT test kat klinik opis memandangkan keturunan aku ada kencing manis dan darah tinggi.kencing manis ni arwah mak dah ada dan darah tinggi lak arwah abah ada.
Buat kat klinik panel opis ni senang,doktor dah sah2 berpengalaman cucuk-cucuk ni.sebab pas ni aku kena gi check up kat PPUM dah.first time gi hospital gomen.takut misi2 yg tak expert @ yg praktikal cucuk aku.huish,tak dapat bayangkan.
So pagi tadi dlm kul 9.15am aku gi tingkat 4 (klinik) utk ambil darah dan minum air gula.First time ever minum air gula yg semata2 gula.ntah bape kati gula diorg taruh dalam tu.nasib tak muntah balik.pas 2 jam,gi klinik balik then kena cucuk kali ke-2 dan ambil urine.
So kena tunggu result next week.Nanti senang bila check up kat PPUM,just bagi doctor sana result jer.tak perlu nak ambil darah nak queue2 panjang bagai.paling penting,hopefully takde kena diabeticlah.Amin.
Oh ya,barang baby ada sket jer tak complete lagi.tapi rasanya byk kehendak kut dari keperluan.wuhuhuhu..
Sekarang ni dah tak larat nak gi shopping mall menapak byk2.Sakit kaki dan pinggang.so,pas ni byk beli online jerlah sampai aku beranak nnti.harap2 wishlist utk baby tercapai.


P/S:Alhamdulillah,Eryn dah baik dari demam panas.mujarab jugak lumur air asam jawa kat kepala dan badan dia. Mama windu kakak tau.:-)

4 comments:

Sue-Rya Qistina said...

hehehehe..klau keturunan tu nk buat mcmane kan. semoga awk dipermudahkan ye.

saya mase demam pun, mak letak air asam jawa kt kepala. kejap je baik. alhamdulillah

ZSqueenbee said...

tidakkkkkkkk...minum air gula..erkkk kite pon minum gak dlu wak..mmg marbelez rsenyee...mse tu doc siap pesan jgn muntahkan kalo x kne stat minum blk..so tabahkn hati meneguk air itew..anyway,moga trs d lindungi Allah..byk bersabar n rehat ye dear...

kesian Eryn ye..tke a gud cre sis..

Anum said...

ooooo tidak...

ct shah said...

sue-rya qistina:masa pregnantkan eryn dulu takde kena wat MGTT bagai.tak tau cane leh pelas,tapi time tu takde kena diabetic lagi.mintak2 ler takde.huhu.
tulah,ubat tradisional (asamjawa) ni mmg berkesan cuma kena ulang2 buat.

zs-quenbee:mmg marbelous rasanya.mintak2 ler ni kali pertama dan terakhir minum air gula utk kandungan kali ni.amin.


anum:haa..nnti ko lak rasa.ngeh ngeh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails