Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, July 25, 2010

eryn bertatih

salam u olls..

today's monday.agak kemalasan sket sbb still dlm mood cuti 2 ari.huhu..
but since last week nak update blog coz nak tunjuk yg my pretty princess dah start nak jalan..(bertatih)..dia dah expert duduk sendiri dan now dia dah start practice jln sket2..kalau nak berdiri,dia kena pegang badan org @ something then bila dah berdiri tuh,dia akan lepaskan tangan pastu balance kan badan.ada hati gak nak jalan sendiri..but kita kena pegang sebelah jer tangan dia sbb dia tak suka org pegang dua2 tangan dia.pastu dia seronoklah jalan2..siap tersengih2 lagi..tomey jer rase..sekejap jer anak aku dah besar ek..cam tak cayer jer..rase mcm baru semlm aku melahirkan dia kat sepital,berpantang lagi ( time ni mmg seksa betul jiwe dn rage,rase cam serik ngandung pun ada)..then tetibe dia dh nak dekat 11 bulan..ohh..terasa cepat jer masa berlalu..rasa cam touching lak..tsk tsk..

okay..enjoy the piccas..





first step:pegang kat sofa dulu





"huyoo..tanteklah tali itam nih"





"iskh..tali nih kesana laks"..





"yess..caye dapat pun.."




"ermm..tak heranlah.mmg senang cam kacang jer berdiri ni mama"




cubaan mengimbangi badan..go..go..eryn goo gadget!!dh mcm inspector gadget laks..huhu..




ni jatuh balik..tengah berfikir.."cane aku nak panjat mende alah ni ek??"..hmm





"yess..berjaya jugak!!"




tengah mengira kepanjangan wayar charger tepon




daddy yg geram ngn pipi tembam dia tuh..:p


yesterday lak balik kampung jap saje2.bawak mummy tercinta and adek jln2 gi umah makcik kat banting dan kebetulan makcik saya tu ada gerai makan kat telok panglima garang,so sempat dinner sekali kat situ..pergh..terbaek wokk!!ater free dan sodap.order kuewtiaw tomyam for me & mum,nasi goreng u.s.a for my hubby & lil bro.pastu nasi kosong dan sup utk my tecik.tapi lupa nak snaplah sbb sume tengah syok makan sambil layan hujan yg turun mencurah2..tengok aksi sikecik saya ngn kat umah tok ayah dia..;p




this is 18 pl.my dad lupe nak pakai baju.






















uish..cepatnye lah minah tecik nih besar..saya dah mula bayangkan tetibe dia masuk sekolah..pastuh,masuk universiti,pastu kerja,pastu kawen,pastu saya jadi nenek..huhu..merenung jauh nampaknya saya ni.hehehe..serius.saya dah mula pikir nanti dia besar canelah dia nak handle diri dia,kawan dia cane,kalau kawen nanti boleh ker suami dia jaga dia elok2..haishh!!ngeri ahh bila pikir..canelah mak bapak remaja yg terpaksa menanggung aib atas kesilapan anak sendiri ek?(cth mcm kes sosial yg berleluasa sekarang nih : lari dari rumah,buang bayi.. etc..nauzubillah minzalik) yelah,mesti diorang akn imbas kembali zaman mengandungkan,melahirkan,membesarkan seorang khalifah Allah di muka bumi nih.lelah dia bukannya sedikit.segala harapan dicurahkan pada si anak..then tup tup bila besar lain yg jadi.ibu bapa mana yg tak sedihkan?saya yg baru ada sorang anak ni pun rasa cam penat sgt..sebab itulah syurga itu dibawah telapak kaki ibu.Semoga Allah sentiasa merahmati kita semua dan dijauhi dari perkara2 yg dilarang olehNya.aminn..

p/s: tetiba teringat zaman kecik2 dulu.ohh..rindunya kat mak..:-(







4 comments:

sha a.s said...

cute!

ct shah said...

sha:-tq,tq..:p

SiGedikDariScotland said...

oh ini lah anak shahrul eh. cute nya! :)

ps: hai, asaalamualaikum. saya penyewa rumah shahrul kat flora. baru tau skg blog wife shahrul :) salam berbelog.hehe.

ct shah said...

najiha:-hehe..tergezut akak tetibe dpt komen dari tenant my hubby.anyway,thanks 4 visiting my blog.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails