Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 15, 2010

our new family...

hehe...bunyi cam gempak jer..
adakah ianya baby baru?..no no no..itu lambat lagi..next year kut..
ok..let me introduce....

*
*
*
*
*
*
*
my new civic...















*seat lom dibuka plastik lagi..:p*



before this i ada wat entry dalam dilema nak beli kete apa kan?so,we all dah sepakat nak beli honda as tgk dari segi technology & performance dia yg slightly better dari mitsubishi.so,smlm kereta ni baru keluar fresh dari kedai..rasa kagum ada,sedih,gembira semuanya bercampur aduk..
serius..macam tak cayer jer kete idaman sebelum ni yg i dok mimpi sudah menjadi hak kami..i mean kena byr bulan2 lah kan..huhu..






*our old wira.semalam dah selamat ikut tuan baru ke kedah.no plat dah interchange.*


alhamdulillah,syukur sangat2 allah dah makbulkan doa kami memiliki kereta idaman kami.pas nih misi untuk masuk rumah baru plak.macam2 idea dok ada dalam kepala nih macamana nak decorate umah idaman ku itu..setakat nih setelah meng usha berpuluh2 kedai electrical yg menawarkan harga berpatutan...akhirnya jumpa jugak satu kedai elektrik yg memang menawarkan harga yg jauh lebih murah berbanding harga dari kedai yg lain termasuk seng heng,best denki,harvey norman,chan furniture (yg ni brg elektrik dia agak mahal but perabut not bad lak) etc...memang berbaloilah org cakap kalau nak beli barang elektrik yg agak banyak especially untuk yang first time nak masuk rumah.ater rumah kosong kan..macam2 nak kena beli..biarlah alah membeli,menang memakai org cakap.like my husband say..biar beli mahal sket tapi boleh pakai long term..takder maknanyer pas pakai 2,3 tahun nak tukar yg baru..membazir duit jer..ok,ok..i'm so out of topic right now..erm..cakap pasal kereta,benda yg wajib kena buat adalah tinted..sekarang weather kat malaysia ni kan boleh tahan panas dia..so nak tak nak kena buat tinted jugak..sekarang ni dah berkenan kat 2 brand nih..v-kool dan toyo..tapi setelah dikira2 bahawa tinted v-kool teramat mahal iaitu utk 2 mil sahaja dah mencecah rm3500!so,we all decided utk amek brand toyo which is much cheaper and yg penting ianya setebal 6 mil.after less,leh dpt rm1300 jer.see..jimat rm2200!byk tuh..

ok..penat dah cik yam membebel..nak sambung wat keje.adioss..







5 comments:

wahida said...

wah...keta baru nampak...alhamdulillah...congrate..congrate...

ct shah said...

wahida:-alhamdulillah..tq..tq..hehe..

..::SangRatoo::.. said...

congrates for ur new born baby..heheh..kite bagi award..nah amek~

ct shah said...

sangratoo:-tq2 sebab sudi bagi award ni kat kite.nanti kita update ek.

mamazana said...

salam ct...

wah new car + keta raya jgk ye...
walaupun civic, kita satu famili.. honda famili... kekekeke...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails