Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 24, 2010

my baby & babysitter

wahhh!!!sgt lama tak menulis bait2 kata dlm blog nih.rindunyeerrr..bukan pe u olls,rasa cam takde cite yg best jer nak share.some more,tgh tensi nih nak antar eryn kat ner lah bila dh pindah umah nanti?semalam baru gi booking tempat kat taska oren,but cam hesitate laks nak antar sbb semlm tanya2 bape jumlah budak yg diorg jaga,they said 70 persons!wallaweh!berpeluh ketiak dengar.hopefully kitorg dapatlah cari pengasuh yg jaga sket jer budak,ye lah sume ibu bapa nak yg the best for their child right?same goes as mine.tapi kalau tak dpt gak carik yg lebih better,maka terpaksa tawakal jelah antar kat taska nih.bukan per,saya ni dahler nama jer ada lesen,tapi tak gheti2 lagi nak bawak kete.mungkin nervous kut.my hubby lak as u olls knows,mmg tiap2 hari balik lewat,ot.paling cepat balik kul 8pm.ada ker pengasuh nak terima kalau tiap2 hari balik lewat camtuh??sekarang ni we all bersyukur sgt sbb babysitter eryn mmg ikhlas dan tak kesah kitorg balik lewat selalu.sedihnyer nak kena berpisah ngn umi ( nama panggilan babysitter).she's the best babysitter we've ever met.hari weekend kalau we olls ada hal pun,dia ok jer leh jaga.no hidden charges.ehhehehe..dah ler tu,kalau saya nak gi kursus ke apa,dia leh jaga jgk eryn (tido umah dia).tak ker terharu rasanya.but terpaksalah sbb takkan nak patah balik kat tmn tun sedangkan umah kitorg kat kl kan?oh umie,mintak2 adalah org yg baik hati mcm umi nih nanti.
p/s: u olls ada tak kenal2 mana2 org yg nak jadi babysitter area jln ipoh?just mintak pendapat jer..
oklah,entry ari ni just gambar eryn sahaja (bersama ibunya).she's growing up so fast.dan dah pandai tunjuk mana mulut,hidung,mata,kepala,gigi dan perut!umie pun cakap eryn ni tangkap cepat.dia jugak suka membebel dan suka tegur org.sampai risau laks kitorg sbb terlalu peramah.ngeeee..

pics2 kat bawah ni diambil semalam masa tgh cuci cik civic kite..sempat posing bagai..ahh..ada aku kesah??:p





gambar bangla tuh tak nampak sangat.sbb time nih dh malam dan u olls pun tau kan sebb yg selebihnyer..;p





seronok cik civic kena mandi...auww..






civic dh berkilat.tq abg bangla..muehehe..






eryn baru nak warm up.ko tgk sket lagi...







dah pandai senyum nampak kamera.mcm mak die jgk...;p






senyumlah,senyumlah ahai cik mek molek...






suka sgt tgk dia pakai spek kuning barbie nih..nak grab this one.







my baby yg manja...






mama:eryn,mulot mana mulot?
eryn:uohh..





eryn cayang mamalah.muahhss






cam adik ngn kakak tak?..cobaan mengangkat bakul sendirik..hehe..





nampaknyer eryn dulu bawak kete dari mama..tsk tsk..







yess!!tu dia.suka wat mulut camtuh bila nampak kamera.



eryn,dun wori sayang,mama ngn ayah will do the best to find a new babysitter for u.yg pandai layan kerenah eryn yg macam2 dan kuat mamam tuh.Ya Allah,permudahkanlah jalan kepada kami.moga ada rezeki eryn.Amin.






5 comments:

..::SangRatoo::.. said...

hehehe...comel comel.. :P

NM02 said...

besar dah anak kau yam

ct shah said...

mama jue:hehe..tq..tq..peluk cium utk baby ayon gak k..

cik ena jariah:tu lah kak ena.cepat giler dia growing up.mcm baru semalam lahirkan dia.nanti sok tgk tinggi dari saya.almaklumlah omak eh rendang tak berbuah.:p

wardah said...

sweet eryn. hehe, ye ke oren dah 70 org. main hantar je anak kt situ tp xtau bape orang dah. huhu. tulah kalau dah terpaksa nk buat cane kan mariam?

ct shah said...

wardah:tu lah.smlm tanya si ika masa daftar booking kat oren.tergezut gak mak dgr.tapi we all try survey yg lain2 dulu kut ada yg ok.tapi kalau tak,have to send her there lor..tawakal jelah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails