Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, April 11, 2012

dah beli set bersalin

assalam semua..

Lagi 2 minggu kandungan saya nak masuk 6 bulan.So,saya rasa ini the best time utk purchase my confinement set.Pilih punya pilih,akhirnya saya berkenan sgt ngn set Tanamera Postnatal yg duta dia si Serina Redzuwan tu.
So,semalam saya,hubby dan si kecik eryn tu gi lah kat tempat diorg which is a bungalow house in Kelana Jaya belakang jer ngn Sime Darby Medical Centre.
Saya jumpa ngn Pn Rosnah,dealer utk product tu.Suppose gi kul 11 am,tapi terlewat sket sebb gi shopping dulu kat Mid Valley.Menyempat lagi tu.hehehe.
so,saya pun sampai kat banglo Pn Rosnah dlm kul 12.30 tghari,time tu semua ahli keluarga dia berkumpul utk lunch time.malu den.tapi redah kan jugaklah.
Dia amat baik,siap terangkan secara terperinci cane nak pakai product2 tu semua which is saya rasa tak susah sgtlah dan yg paling penting semua ingredient dlm product tu natural & not harm for baby.
Ada barang2 dlm set ni boleh pakai time mengandung contohnya mcm VCO (Virgin Coconut Oil) utk menghilangkan tanda2 stretch mark kat peha,perut dan punggung dan kalau yg ada masalah constipation yg teruk,leh ambik sesudu kecik minum,insyaallah 'hasil pembuangan' akan lawas.Yg VCO ni memang amat sesuai ngn saya sebb saya ada stretch mark yg teruk dan huduh di perut dan pinggul semasa mengandungkan Eryn dulu.begitu jugak ngn masalah sembelit.memang nightmare.huhu..
Yang paling saya tertarik semalam,Pn Rosnah tu siap tunjuk sms dari one of her client yg consume VCO dan sapukan kat kawasan perineum before she gave birth.Org tu sms ckp dia punya delivery very smooth,tak lama.dan paling best dia tak kena jahit satu pun sebb tak koyak & without any drug.Impress jap.Itu yg paling saya nak sekali sbb time Eryn dulu tuhan jer yg tau cane rasa sakit kena jahit tu.

so,nilah rupe set tanamera tu:-



 Kotak luar dia.


 Dalam set ni ada 11 barang termasuk bengkung.


 Pn Rosnah tu advise beli 2 botol VCO ni sbb byk kegunaannya time preggy dan selepas bersalin.


Dalam set ni jugak ada keterangan cane nak guna product2 ni dan apa ingredient yg digunakan.So kalau tak ingat,leh rujuk kat sini.



Total satu set saya beli rm394.00 (termasuk penambahan VCO yg berharga rm34.00 satu botol).

p/s:Harap2 saya cepat recover dengan bantuan set ni pas bersalin nanti.Amin.

5 comments:

NM02 said...

aku pun mcm berminat nak beli set ni selepas tgk blog red mummy...

ct shah said...

nm02:kak ena,belilah.saya suggest sgt2 ni.hehehhe..

Anum said...

insyaallah

hazairin.budiman said...
This comment has been removed by the author.
hazairin.budiman said...

Puan terima kasih beli set Tanamera ini,

Jika ada yang nak dapatkan boleh di sini juga.

saya letakkan link pada blog saya.

www.postnatalcareset.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails