Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, September 23, 2013

visit Lara & Rizq

Assalamualaikum..


Last sunday,kitorg gi Prince Court Medical Centre visit my niece & nephew.

Si Rizq demam panas & yg si kakak Lara lak yg paling kesian sebb had an accident masa my sis Thalia jaga si adik (Rizq) yg demam panas tu.

Mesti korg kompius jap kan?hahhaha..

Cerita nya cenggini.Mula2 my sis Thalia detect Rizq demam panas x surut2.so diorg hantarlah gi sepital.kena warded sebb tonsil infection.Dlm 2 ke 3 hari dlm ward tu,si kakak Lara main dgn babycourt yg disediakan oleh pihak hospital utk si Rizq tu tido.
Entah cane,one of the penarik yg nak tinggi dan rendahkan babycourt tu cam longgar ker @ tak proper dilock ke wallahualam,meluncur ke bawah then terkena kat salah satu jari Lara MENYEBABKAN jari Lara hampir PUTUS ok!
Cepat2 diorg call doctor,dan doctor cepat2 bawak Lara gi operation theatre utk jahit balik daging jari Lara.It tooks about 2 hours.
Poor Lara,kesian sgt2.dua2 tangan dia dah kena balut,satu kena drip bius dan satu lagi tangan yg kena operate tu.
Yang paling kesian tengok bila Lara nak colour book,sebb dia mmg suka sgt bab2 colouring ni.
oleh kerana dia tak dpt guna kedua2 tangan dia,dia gunakan mulut pegang pencil colour tu.i'm so touched!rasa nak nangis tgk.





 adik dh nak baik,kakak lak kena warded.huhu



 see those hands.dua2 kena balut.tapi bila eryn datang,cergas macam tak sakit.hehehe.budak2.:p



 Eryn tgh colour buku Lara,tapi main taram jer.Lara sampai merajuk dan menangis sebb Eryn tak nak dgr cakap dia colour betul2.adeii..



yg si Anne lak sibuk main turun naik kerusi.dah macam nursery kekdahnyer.



See those babycourt kat atas tu.itulah jenis babycourt yg kena kat jari Lara.My BIL kata cebisan daging Lara melekat kat babycourt tu.eiii..ngeri dengar.
Auntie CT hope Lara dan Rizq cepat sihat ok.Amin..:-)

7 comments:

Cik Puan Rara said...

Ya Allah.kita yg baca ni pon ngeri.kesiannya.tp jari dye ok kan,dpt diselamatkan kan?

ct shah said...

@cikpuanrara:
mmg ngeri sgt tgk gambar tu.jari yg hampir putus tu terkulai dgn darah yg banyak.:-(
my sis kata doctor dh jahit balik,tapi kena update selalu ngn doc.kesian gak tgk my sis sebb kena tahan lebih lama kat ward due to this.dugaan allah.

ieda immi said...

aduhh poor lara
ngeri lak akak baca
insyaallah get well soon lara !

Rizziela said...

Alololo..siannyer

ct shah said...

@iedaimmi
mmg kesian sgt kak mimi.sedih tgk dia.

ct shah said...

@rizziela
haah,mmg kesian sgt.sbb budak kan.

ejulz said...

kesiannya lara.. smoga dia cepat sembuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails