Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, December 13, 2013

hari jumaat yang best!

Assalamualaikum..

tajuk tak hagak2 kan.mentang2 ler esok coti.hehehehe.

Dah agak lama tak update blog kesayangan ni.


Hari ni cam tergerak hati nak update pasal puteri ke-2 & bongsu (buat masa ni) siapa lagi kalau bukan si Amanda.


Amanda is turning 1 yr & 4 months now!how time flies!!

Teringat masa mengandung dia dulu,mmg berbeza sggttt berbanding masa mengandungkan kakak dia.
Masa saya mengandungkan kakak dia,saya kerappp sgtttt DEMAM.Stress sgtt2.
Sampai saya tak boleh dekat dengan org yang selsema @ batuk,hatta si polan batuk dlm 500 meter jer saya dah boleh dapat DEMAM.DEMAM yang bukan biasa2,mmg tinggi.berapa kali admitted sebb kena drip air & antibiotik.
Sekali Eryn lahir jer,kerap sgt dia admitted sbb demam panas sampai umur dia mencecah 3 tahun terus stop admit.alhamdulillah.antibodi dia kira dah ok sket.

Berbalik pada Amanda @ Anne,saya tak kena demam tapi worst yg saya kena adalah BUASIR!pergghh..mmg tak dapat nak bayangkan kesakitan buasir tu (stage 4).dlm masa seminggu jugaklah nak baik.siapa yg dh penah kena buasir time preggy lak tu,mmg tau lah sakit dia.
Lagi satu masa preggykan Amanda ni,saya sukaaaa sgt makan benda yg pedass cth sambal ikan bilis dan kentang (plg favorite).boleh dikatakan everyday gak bawak bekal tu tapi tak penah muak.acaner tu??:p

But saya bersyukur sgt Amanda budak yg sangat2 senang utk dijaga.dlm pantang dia tak meragam langsung sampai sekarang pun sama.very easy to handle.
sgt berbeza dgn kakak dia.Rupa pun lain2,sebab Amanda lebih ikut muka hubby chinese look,kakak dia lebih ke arah mak dia.hehehe..
Anyway,i love them both sooooo mucchhhhh..

Syukur sgt2 dikurniakan 2 org puteri comel dlm hidup ni.

layan jelah gambar ye.Ni semua moment yg amat saya rindu nanti.

Note : Gambar agak banyak dan semuanya gambar AMANDA.
*dah kata nak update pasal adik kan.:p*




 ada rupa cino tak?si sepet




Masa ni kat hospital,Amanda kena tahan ward sebb jaundis tinggi.Punca jaundis sbb Amanda kena Polycythemia.Saya bagi dia minum susu ibu pakai picagari sebb tangan dia kena cucuk.poor my red baby



 Sedap kena urut ngn tok pa.Dari zaman Eryn dulu mmg papa (pak mertua) yg jaga saya dlm pantang.mmg sgt rajin tau.


 Ini masih dlm pantang jugak.keje hanyalah tidooo..mak dia pun keje tido gak.:p



 like this pic.Nampak mcm Eryn tgh berbisik something kat adik dia & adik dia cam paham jer cakap kakak dia tu.



 ni masa baru pas pantang.dh leh bawak si kecik ni kuar.yeay!!



 First time duk dlm mainan ni,dia menangis jugak.takut kut.dah membazir ayah beli dik ooii..#aptb





ni dh besar sket.baru pas kena cucuk pneumococcal.tak nangis langsung.good girl!





 ni gambar skrg.suka main stokin jgk.masa ni selsema.saya syak dia nak tumbuh gigi lagi.




love to read too.:p







Tunjuk apa tu dik?:-)



oh,my babysitter macam manjakan si Amanda ni lebih dari budak lain termasuklah kakak dia Eryn.Tu yg bukan main manja lagi tu.amboii..


#Eryn dah nak masuk preschool (tadika).Mama lak yg over debar2.kah kah kah...
yg tu nnti saya update ek.

tik..tok..tik..tok.. (bila nak 5.30 daaaa)

8 comments:

Kakzakie said...

Itu dia... dari kecik berkedut kulit sampai dah comel gebu. Rasa kejap aje dah besar kan..

Nurul Izayani said...

Tgok fresh baby, rasa nk buat bb lg.hihi..

HeNRieTTa JoSe said...

comelnye dia...dr bru lahir lgik...tpi haah la...iras cina sket...xpe....comeiiii sgtt taw...

Umi Qi said...

Hi Amanda....meet me Qi hehehhe anyway tq visit Umi Qi blog...amanda lebih kurang sebaya gan Qi...Qi lahir bulan 8...amanda?

ct shah said...

@kakzakie
haah kak.kejap jer dh besar.sedih lak.

ct shah said...

@nurulizayani
wat r u waiting 4??:p

ct shah said...

@henriettajose
tq gal!

ct shah said...

@umiqi
hai qi!oops umi qi..hehehe
kita sebaya.i olls pun born on august..p/s:but not merdeka baby..:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails