Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 27, 2013

cuti-cuti malaysia:GOLD COAST MORIB...

Assalamualaikum semua...

Last weekend saya gi holiday kat gold coast morib.Memang dah lama plan ngn family mertua.But actually the date saya tak sangka yang ianya jatuh pada hari INTRADE coz adik ipar lambat bagitau date.ater buzy sgt.hehehe...
but before nak pergi tu,Eryn kena demam panas dan cirit birit.So saya terpaksa el jaga dia kat umah.kesian Eryn,melepek jer.nasib makan dia nak lagi even dlm kuantiti yang amat sedikit.Dalam 2 hari tu,bykkk sggtt dia cirit birit,ada nak dekat 20 kali.dan setiap kali dia nak cirit,dia akan merengek minta saya sapu minyak yu yee kat perut.But alhmadulillah,berkat ibu jaga anak sendiri,Eryn mula sembuh hari sabtu.dia dah tak demam,cuma masih sakit perut sikit2.tak de teruk macam sebelum tu.
Unfortunately hari sabtu,adik dia Amanda lak kena selsema.teruk jugaklah.Saya buat remedy taruh minyak bawang putih bawah tapak kaki dan balut ngn stokin.pastu batang hidung dia saya sapu air ibu kunyit.ada nampak kurang sikitlah even masih selsema lagi..
Saya bersyukur sangat plan kitorg berjalan dengan lancar even before that Allah nak uji dengan  kesihatan anak2.
Hari sabtu saya dah siap kemas rumah,pack barang2 sebab plan nak tido umah mertua ngn ipar duai semua.kang pagi ahad senang semua keluar sama-sama.
Hari Ahad kitorg keluar pukul 12 tengahari sebab nak kejarkan bilik ngadap swimming pool.hehehe..tau2 jelah kan kalau pergi time cuti sekolah memang ramai orang.
Perjalanan dari PJ ke Morib mengambil masa lebih kurang 2 jam (sebab singgah kedai mamak pekena nasi kandaq yg hampeh).
Sampai sana memang ramai sangattt org,luckily dari 4 rooms yang kitorg booked,kitorang dapat 2 rooms yang menghadap pool,dan 2 rooms lagi menghadap parking.
Tapi saya dapat yg menghadap pool punya..hehehe
Tapi kan,masa dah dpt kunci bilik nak check-in,bilik kitorg tidak dikemas lagi.terpaksa tunggu bilik dikemas dulu,baru pi turun mandi.Nasib diorg kemas sekejap jer,so tak ada lah stress sgt.hehe
oklah,dah byk sangat bebel ni,enjoy the piccas ok!





 Ni masa baru sampai,Eryn dan Amanda terujer sgt ngan patung santa kat belakang tu.Kalau boleh nak berkhemah depan patung tu.mungkin sebab patung santa tu ada music dan badan dia bergoyang2 bila mainkan sexofone kat tangan dia.:-)
 Ni view dari balcony kitorang..terujer!!


Eryn dan Amanda with their cousin,Khai


Ni masing2 ngn swimming suit masing2.Kalau dah nama anak dara,pink memang tak boleh dipisahkan.:p


Ni Amanda ngn cousin dia jugak (beza umur 6 bulan).Nama budak suka makan ni Shafiy,anak kembar hubby saya


Tak cukup main pool,sambung main buih kat dlm jacuzzi bilik lak.hehehe


Ni gambar sebelum nak check out,kita pekena last mandi.tengok tu,mak budak pun tak nak kalah..hehehe..:p


Bergambar bersama Santa before check out.hahaha..


Ni pun wajib kena bergambar ngan statue merah yang suka senyum ni.

We olls pergi 2 days 1 night sahaja.Eventhough it is a short holiday,we have fun.Bukan senang nak gi holiday ramai2 camni dengan masing2 ada komitmen masing2.

Sekian cerita dari saya.OHHH..Before that,saya terlupa nak bagitau yang malam sabtu tu,we olls dinner (dah tempah lama) kat JUVITA SEAFOOD.Saya dapat tau tempat ni through blog UMI QI.Memang marvelous seafood kat sana.bagi 5 bintang.tapi tak sempat nak snap sebab masing2 kebuluq,makan memang tak pandang kiri kanan.hahahaha..


Next trip,nak try LEGOLAND lakkss..:-)

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)

Zuraidah Butang said...

beshkan...dekat bilik ade jakuzi..hehe

ct shah said...

@nurzakiah hanum
hehehhe

ct shah said...

@zuraidah butang
haah..best sebb kat umah takde.tu yg jakun tu.:p

Qhaifa Nur said...

selain mandi kat kolam...
mandi kat jacuzzi pun bestkan..seronok anak2 mandi

ct shah said...

@qhaifa nur
haah..mandi kat jacuzzi pun best sebb leh main buih sabun.kira terapi diri.:-)

Kakzakie said...

Ramai sangat yg ke sana sampai bilik pun guess baru check-out dah ada yg nak masuk ye..

ct shah said...

@kakzakie

haah,mmg crowded sgt sbb musim cuti sekolah kan.:-)

Umi Qi said...

Yeyyy sonok tgk ct pi gold coast...siap mention nama Umi QI lg pi Juvita Seafood...best kan...sedap kan seafood dia...murahhhhh tuh...terima kasih ambil rujukan entry umi Qi...love u babe! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails