Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 15, 2014

2014-First update (Tadika cahaya ummi & anak buah baru!)

Assalamualaikum semua..



Wow!kita dah masuk pertengahan bulan 1 tahun 2014.

sekejap sangat rasanya masa berlalu..anak sulung saya pun dah masuk sekolah (tadika) hehehe,..

Ni nak kongsi pengalaman hantar anak gi tadika for a first time..

Eryn start pegi tadika pada 7/1/2014..Kami decide utk hantar dia ke Tadika Cahaya Ummi,an islamic kindergarten just nearby babysitter's house kat jalan ipoh.Dia kat sana half day jer sampai pukul 12tgh then van sekolah akan transit dia ke rumah opah (babysitter).so dia akan duduk rumah babysitter tu sampai saya ambil dia dan adik dia pukul 6ptg..

Hari pertama hantar dia,dia punya excited mak aii..memang tak nangis langsung.Relaks jer.cuma dia ni pemalu sikit..tak biasa kan..
Day 2:-yang ni mencabar sikit sebb dia boleh bantai nangis melalak2 tak nak gi school,sampai nak tercabut tudung saya ditariknya..nasib baik ada a few teacher (dlm 4 org) tangkap dia bawak dia masuk tadika.cobaan betul..dah ler saya sorg yang hantar dia sendiri,hubby dah naik train gi opis.
Day 3 lak,dia ok sket,just malu tu masih menebal lagi..cuma dah tak nangis lah..

and so on..hari2 berikutnya masih malu sampai sekarang..hahhaa..#aptb.

Oh ye,saya nampak sorg artis yg hantar anak dia kat situ #annengasri.



 Day 1:baru dapat tudung..tengoklah aksi malu dia tu,org suruh pandang kamera pun nan hado dia nak.



 Got her name tag..tapi skrg name dia dh hancuss...sebelah perkataan dah hilang.ko makan ye nak??



 Ni masa cikgu bagi diorg makan.menu dia bihun sup & air milo suam..mmg kesukaan eryn bab2 sup dan milo ni..hehehe



 Semoga Eryn tak nangis & malu lagi ek sayang.mama & ayah selalu berdoa semoga eryn berjaya dunia dan akhirat.amin..




Ni ler anak2 anne ngasri.#cilok dari ig beliau.hahaha.nak bergambar sama den malu..:p





Ini adalah anak buah baru saya.tomei tak??:-)..ni anak kak junai (kakak no.3) saya yang duduk dekat sg besar nun.Baby boy.nama tak ku ingat.baby ni ada 2 org abang yg dah besar..yang sulung dah abis spm,yg no.2 dah form 4..owh,rasa cam dah tua lak saya rasa sebb anak buah dah remaja.:p

Tapi saya lom berkesempatan lawat baby ni lagi.tunggu mr hubby tak bz baru gi lawat dia kut kat umah mertua akak saya kat sg nibong sebb dia berpantang kat sana..



Erm...ada lagi yang nak cerita tapi rasanya belom sampai masanya lagi..tengah menunggu #berita# itu..hehehe..
Kang dah sahih saya kaborkan kan ek..

*Semoga tahun 2014 ni adalah tahun yang lebih baik buat kami sekeluarga.Amin*

Lastly nak ucap salam Maulidur Rasul buat semua eventhough macam agak terlambat jer.:-)


15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

saya tak tipu!!nina the mummy said...

kalu u nangis tengok badan nana,i meraung2...........btw anak2 u comel!!

Kakzakie said...

Malu tu tak apa juga asal jgn menangis. Sekarng mesti dah ok sebab dah ramai kawan. Tengoklah dah boleh sengih besar tu tanda dah serasilah ye:)

amirah said...

okla tu tak nangis cuma malu2 je..huhu

Sue-Rya Qistina said...

comelnya kakak..rasa nak gigit je pipi gebus dia tu. hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Comelnya. Dah pergi sekolah. Tak boleh nangis-nangis dah.

Umi Qi said...

Suka tgk gaya dia pakai tudung....sgtttt comellll geram tgk tau...mudah mudahan asuhan dari kecil utk pakai tudung kekal sampai bila2...aminnnnnnnnn dari umi QI

ct shah said...

@nurzakiah hanum
tq beb.:-)

ct shah said...

@nurzakiah hanum
tq beb.:-)

ct shah said...

@saya tak tipu!!nina the mummy
tq bebeh.:p

ct shah said...

@kakzakie
tak jugak kak.tgk mood dia.kalau hari ni dia nak meraung nangis,dia buat jugak.kadang2 malu jer,tak nangis.pfftt...:p

ct shah said...

@amirah
dia ni mood berubah2 sket.byk nangis @ cengeng jer lebih.bertabah jer lah omak dia ni ha..hehehe..

ct shah said...

@sue-Rya qistina
tq auntie sue.pipi dia mmg takleh turun even badan kurus kedengking.:p

ct shah said...

@pokok manggis depan rumah
tgk mood dia gak awak.ini budak terlampau manja sampai cikgu ingat dia ni anak tunggal saya.:-)

ct shah said...

@umi qi
tq umi qi.amin..mmg nak biasakan dia pakai tudung dari kecik ni.kalau boleh sekolah kebangsaan pun nak suh dia pakai tudung macam saya dulu.:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails