Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, January 20, 2014

New bird nest:coming soon..

Assalamualaikum semua..


Pagi ni masa hantar Eryn kat tadika,dia boleh bantai melalak pulak..Nasib cikgu kelas dia yang cantik dan baik tu tenangkan budak bertuah tu.adoii..

Ok,ada yang dah tau pasal our 'bird nest' ni sebab semalam saya dah post dalam fb & IG.:-)

Yup,kami bakal move to new house soon.

Actually before this kitorg mmg tak bagitau sesiapa pun about this hatta kat adik beradik saya sekalipun sebab nak bikin surprise,( family belah hubby dah tau lama dah).
tapi kan as pompuan yang tak boleh nak menyabar,terpaksalah saya reveal jugak semalam..hehehe..

We olls (my hubby) dah beli lama dah rumah ni,about 2 yrs back.tapi projek rumah ni terbengkalai jap sebab syarikat contractor yang developer sub kan projek tu lari.mengong tul..
But now rumah kitorg dah complete 100%,tinggal nak dapat consent dari pihak SYABAS untuk dapatkan CF.pastu baru boleh dapat kunci (according to the developer lah)..

Rumah condo yang kitorg duduk selama ni bakal dijual.tsk..tsk..sedih jugak rasanya sebb rumah condo tu adalah our first house kitorg lepas kitorg kawen dan ada anak.

But we have to moved on..for a better place..kang kalau tunggu lama2 kang,tak terbeli lak rumah landed macam ni,dah ler semua barang dah naik harga.pheww..*kesat peluh*..

Oh,itu jer nak bagitau..chow!







our bird nest..:-)





ni yang saya upload dlm IG & facebook.tengok tu betapa gigihnya hubby saya ukur setiap inci dlm rumah tu.nak jimat kos katakan..hehehhe.:P



Mode: tak sabar nak dapat kunci.:-)



27 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Chanyeknye rumah...ehh blom dpt kunci dh bleh msuk erk?

ct shah said...

@henrietta jose:
kitorg dpt masuk pun sbb ada rumah yg tak dikunci.tu yg masuk kejap ukur2 mana yg patut tu.tapi skrg semua rumah diorg dah lock dah sbb nak tunggu CF kan.:-)

izzah said...

Bestnyer ada rumah sendiri...landed n cantik plk tu...tersangat lah best...rumah sy pun agak slow progressionnya..xtau la bape thn lg nk siap...huhu...

Kakzakie said...

Alhamdulillah... pelengkap sebuah keluarga ni bila dah ada rumah sendiri. Kalau tak rasa bimbang sebab duduk bukan rumah sendiri anytime owner nak kita tak boleh kata apa..

Tahniah dari kakak. Moga cepat dapat kuncinya..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cantiknya umah!!!!!
besaq plak tu

nnti share deco2 umah baru ye..

Rizziela said...

Rumah ni kat area kajang ker? Sama design dengan rumah my friend

ct shah said...

@izzah
sabar k.kitorg punya pun ari tu bape bulan jugak (tak ingat) abandoned sebb contractor yg developer hired lari camtuh jer.patut dah dpt kunci dah awal tahun lepas,tapi what to do.ini yg kitorg banyak kali chase developer tu.siap jugak.:-)

ct shah said...

@kakzakie
alhamdulillah kak.dpt jugak rumah landed.rumah kondo pun saya sayang jugak,tapi takleh nak maintain 2 rumah.hehehe..

ct shah said...

@leily Ummi alya husna
takde besar mana wak.biasa2 jer.inshaa allah saya akan share kalau takde aral.kihkihkih..

ct shah said...

@Rizziela
taklah,rumah ni kat sg buloh kundang sana.design jer lebih kurang sama kut.:-)

acik idah said...
This comment has been removed by the author.
acik idah said...
This comment has been removed by the author.
acik idah said...

Seronoknya masuk rumah baru... mesti tak sabar2 dah nie kan.. hehehe...

Tapi bab nak pindah & mengemas tu yg akak surrender tu... k idah dulu sampai kaki bengkak seminggu x boleh jalan penangan pindah rumah punya pasal... :)

AnneRaini said...

bestnye dah ada rumah sendiri. sy ni dok mencari lg prospek rumah yg bagus.

adrianna syaz said...

Salam kenal..sya folo blog ct shah :)

ct shah said...

@acik idah
hehehe..of course ler tak sabar.itulah problem nnti bila nak mengemas barang2..dulu masa tiles rumah saya kat kondo tu retak,pastu nak kemaskan after contractor dah betulkan pun saya rasa hazab bukan main.demam seminggu.hehehe..

ct shah said...

@anneRaini
alhamdulillah,rezeki kami.cari slow2 k.yg penting takde jauh sgt ngn tempat keje.:-)

ct shah said...

@adrianna syaz
salam kenal juga.tq for following my blog.:-)

aizamia3 said...

Seronok kan bila apa yang kita hajati akhirnya tercapai.. syukur Alhamdulillah dengan rezeki pemberianNYA.

Umi Qi said...

Truly said from deep in my heart Umi Qi....ur bird nest wasssssssss so awesome...seronokkk bila anda berusaha ke arah yg lbh baik....harap aura ini leh hinggap pada umi QI...tahniah dear :D

lieyalatif said...

alhamdulidllah...selamat berpindah randah nanti...mesti excited dan tak sabar nak pindah umah baru kan....

ct shah said...

@aizamia3
alhamdulillah,syukur sangat.:-)

ct shah said...

@umi qi
thanks dear.mmg hari2 berazam nak jadi lebih baik & semoga kehidupan kita semua bertambah baik hendaknya.:-)

ct shah said...

@lieyalatif
alhamdulillah.mmg tak sabar nak pindah & at the same time tgh fikir budget nak renovate lak.takut yg kitorg budget tu terlebih.:p

LYAfrina said...

woww..cantik..
alhamdulillah rezeki..
sememangnya..bila ahli family makin mbesar kt akan mcari rmh y lbh selsesa kan..lya pon x sbr nk tgu rmh siap..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik rumah ni. Dah pindah nanti mesti seronokkan.

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah..apa yg dihajati tercapai juga ye. saya pun x sabar nak pindah ke rumah baru hujung tahun nnt. x sabar nak deco2 rumah sendiri. tapi jeles sbb rumah kita 1 tingkat je. hehehehe. ada 2 tingkat, tapi takut developer lari sbb projek rumah 2 tingkat tu projek sakit. takut kita..xnak amik risiko

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails