Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, March 9, 2014

alhamdulillah..finally!

Assalamualaikum semua...


Lama sangat rasanya tak update blog.nak kata bz tu tak jugak.cuma macam malas je nak type.hadoih!#aptb 

Hari ni nasib awal thumb print gi keje.thanks to mr hubby sebab memahami bininya yang kuat membebel ni bila lambat kuar rumah,so beliau pun sudi antor bininya dulu gi opis walaupun beliau lewat..hehhee..:p


Ok,ni nak khabar ni yg akhirnya kami dah dpt kunci utk rumah baru!

hoh!dalam gembira tu ada gak resahnya sebb first kena check defect dulu.After dapat jer kunci tu,we olls pun terus gi check defect rumah tu satu2..ada banyak jugaklah defect so tak leh pindah dululah gamaknya.huhu..

but hopefully we olls akan dpt move in before puasa (end of June)..poning den..

We olls dah survey a few contractors..ada yg murah (sikit) & ada yg mahal bebenor tak leh kurang.nyampah tau!

Malam tadi kira2..we need a lot of money to renovate the house which is sebahagiannya kena labur kat kitchen sajork (sebb kena jugak extend dapur).dapur i olls is so kecik..huhu..

Duit oh duit..ni yg nak nyanyi "KALAU AKU KAYA" 

P/S:tiada kena mengena dengan HS & ROMIE kay!:p





Muka happy tuan blog dh dpt kunci.hehehe..


Pas ni akan bz sikit survey contractor lagi..cari barang rumah etc...hohoho..

6 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah harap semuanya ok. :-)

Kakzakie said...

Masa belum dpt kunci aduhai lamanya.. bila dah dapat kunci mula fikir lain pulak kan..

Sikit-sikit buat memang akhirnya banyak juga duit kena labur bila dpt rumah baru ni...

acik idah said...

Errmm.. seronoknya tengok orang masuk rumah baru... :D
Tapi aktiviti pindah nie memenatkan... :(

anajingga said...

pengalaman masuk rumah baru memang sgt teruja,macam2 idea nak buat..all the best dear

AnneRaini said...

seronokkan dah ada umah sendiri.. kami ni masih mencari lg.. haritu dah jumpa yg berkenan di hati tp kuota bumi dah habis pulak...stress

izzah said...

Bestnyer dpt duk umah sendiri dh..leh deko2 plk lps ni yek...mmg home sweet home la ari2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails