Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, June 10, 2014

Update rumah baru & kenduri Mail

Assalamualaikum..



Laaammaaaanyaa tak jenguk blog sendiri..dan blogwalking..


ater busy ngn umah baru & byk benda lain..hehehe..


Ok,first nak bagitau saya dah selamat pun duduk rumah baru..our new crib 17 Mei lepaih..Saya ambik cuti 19hb sampai 20hb utk settle kemas umah..Alhamdulillah saya dan hubby manage to settle kemas umah unpack everything within one day jer (seharian suntuk sampai pukul 3 pagi baru tido pengsan!)..hehehe..

Mama (MIL) & papa (FIL) pun turun gak bawak nasi lemak utk kitorg petang tu..

Yang paling best nya jiran sebelah umah buat kenduri akikah & doa selamat..kira langkah kanan jugaklah kitorg hari tew..hukhuk..bab makan free mmg laju jer.:p

Anak2 we olls tinggalkan kat umah babysitter while kitorg settle mengemas..terpaksa ambik diorg malam..kang sibuk diorg pun nak mengemas sama..



Ni masa kitorg mengosongkan umah kondo kitorg tu..penat giler!setengah hari kemas & transfer barang masuk naik lori 3 tan.itupun kena buat 3 kali round lagi bawak barang naik kete memasing sebb lori dah sendat.:p



Our New Crib.:-)

kitchen cabinet

saje pilih hitam..hitam itu menawan..:p




plaster ceiling (hall)


Langsir kat hall..actually nak design lain,tapi dah abis stock..redho jer lah..hehe.



Yang lain2 gambar lupa nak snap..buleh tak?:p




Then,last saturday...adik lelaki saya telah melangsungkan perkahwinan dengan gadis pilihan hati dia Ina..kitorg legaaa sangat semuanya berjalan dengan lancar walaupun mak & abah tak ada..nasib ada kakak sulong yg handle everything.luv u kak!

Ini adalah wedding yg last for our family ..kira semua adik beradik saya dah mendirikan rumahtangga..harapan saya semoga adik saya Ismail & adik ipar saya Ina berbahagia sampai ke Jannah.amin..

Saya yakin pasti arwah mak & abah gembira di kejauhan sana..alfatihah..


Macam biasalah..masalah selfie ni mmg tak leh renggang dari saya..kahkahkah..


Masa Nikah (Sabtu 7 June)
 Selfie adik beradik..kitorang jarannngg sgt jumpa..so sesekali jumpa ni haruslah havoc bergambar kan!:p


 Anak dara 2 org ni mmg tak dapat dipisahkan..Eryn (my daughter baju kurung purple) & Lara Aleesya (anak my sis Thalia)..org kata diorg kembar tapi tak seiras..hehehe..


 Budak kenit ni mmg lincah sgt ari tu ..berlari2 kat masjid..sekali bagi susu terus senyap..Eryn pun pakai botol lagi.:p


 Inilah adik lelaki saya yg kira bongsu lelaki lah..Namanya Ismail..alhamdulillah dgn sekali lafaz dia selamat jadi laki org.ko jaga isteri baik2 ek bro!


 Ni lah adik ipar saya Nor azlina a.k.a Ina ..manis jer kan?:-)


 Alhamdulillah..nikah pun diorg..




Masa Sanding (Ahad 8 June)


Of course ler muka tuan tanah enterprame dulu..sanding ni kat dewan pudina bukit subang..



 Pengantin lama..ouccch!!:p



Amanda with her cousin Rizq Irfan (anak my sis Thalia)..:-)





Ni biasalah kembar tak seiras lagi..kemain suka si eryn dpt jumpa Lara..hahaha..



 Amboii.kemain lebar senyum tu ek Mail..kahkahkah..





First time dpt makan beradap ngn pengantin sekali..:P






Ni gambar cilok dari IG adik saya..ni lah keluarga besar kitorg ..yang baju kuning batik sebelah adik saya Mail tu adalah bapa saudara kitorg (adik arwah abah..ada iras muka arwah abah sket..sob.sob..)


Tu jelah event yang ada takat ni..


Next..holiday to Malacca..

Malacca..We're coming!!!

Adiosss...

5 comments:

Cik Puan Rara said...

cantiknya rumah akak! teruja sy tgk.haih! selamat mengemas kak.kalau nk mintak sy tolong nt bgtau eh.hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tahniah untuk pasangan. Sama cantik sama padan. Cantik rumah akak :-)

Nurzakiah Hanum said...

cantik rumah ko beb

Sue-Rya Qistina said...

cantiknya rumah dia..2 tingkat gitu..kita x mampu nak beli 2 tingkat..hehehe..apapun, syukur alhamdulillah..semuanya dah settle kan..

Kakzakie said...

Mengemas rumah baru ni letih kan..

Walau apa pun yg cantik mata kakak tetap tumpu pada anak-anak yg comel..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails