Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 4, 2013

Progress rumah....bila lah nak siap ni!

Assalamualaikum..

Hari ni tergerak hati nak update pasal rumah i kat jalan ipoh-CASA IDAMAN tu.

Well,my house sekarang tengah dlm proses tukar tiles baru dari hall sampai ke dapur.

Sebenarnya i kena tukar semua tiles tu sebab mulanya ada satu tiles crack kat bawah karpet kat hall.
At first we thought it's NOT a BIG DEAL lah kan.

Suddenly tak lama pas tu,sambung lak tiles lain retak.Pastu yg bikin SERAM lagi adalah the moment i pijak jer one of the tiles tu,rasa mcm 'kosong' kat bawah tiles tu.isskkk..susah lah nak terangkan,.tapi itulah yg berlaku.

Kemuncak dia yg buat kitorg laki bini decide utk tukar tiles tu semua sebb one day i mcm biasa balik umah dulu ngn anak2 (my hubby o.t).

time tu i tgk tv.tgh syok2 layan kartun (join eryn tgk kartun Jack & The Neverland Pirate),tetibe dgr bunyi MELETOP!! PANGG!!!.

I punya terkejut,ingatkan Anne jatuh ker.

Rupa2nya i tgk ada 2 tiles kat sebelah tv meletop dan pecah dua!

Menggigil gak tgk dan risau yg amat,sebb takut serpihan tiles tu masuk kena kat kaki both of my daughters.

La ni,tgh tunggu kontraktor siapkan umah tu while kitorg sekeluarga menumpang jap kat umah mertua (have no choice,nasib mama ada.:-))..

Nak tgk tak rupe tiles yg crack tu??





Inilah ruper tiles yg meletop tu..kalau diperhatikan,nampak tiles tu terbelah dua..tskkk...tskk..



yang ni masa mula2 tiles tu 'roboh'..sadis tol..



Mula2 kitorg ingat nak tukar tiles yg bermasalah ni jer.Tapi kontraktor tu kata better tukar semua tiles ni sebab kang dia akan effect tiles yg lain.
So terpaksa bertabah menunggu agak lama utk nak masuk umah balik.
Yg buat tiles ni plak sorg jer sebab kontraktor tu ckp dia tak cukup org.
dan paling membengangkan adalah..tetiber jer org yg buat tiles tu masuk ward sebab sakit!!..waaaa!!!

Hopefully sempat siaplah before ramadhan yg just around a corner.Sebab kang nak kena kemas lagi,mop,vakum,alih perabot,baju bajan etc ..bla bla bla...
Penat giler oohh...




yg ni nak bubuh kat pintu masuk sebab tiles kat situ pun dah crack..

p/s:Tengahari ni nak intai progress rumah tu.Tak siap kalu,mmg kena zikir lah kontraktor tu ngn aku..:p





9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

harap2 sempat nak puasa nie
hahhaha

ct shah said...

@nurzakiah hanum:

Hopefully lah.x sanggup aku nak mengemas time pose.kang silap2 tak pose kang.:P

Qhaifa Nur said...

ramai kena lantai macam ni...
moga dipermudah segalanya...

ct shah said...

@qhaifa nur

Awak ada experience yg sama cam saya ker?sadis kan..dah ler kena time dh abis warranty umah.x leh claim ngn developer.huhu...

Cik Puan Rara said...

alahaiii,sabar ye.nanti siap lah tu.kalau pindah time puasa mst letih gila kan.

ct shah said...

@cik puan rara
ni tgh cuba bersabar ler ni + kerisauan sebb dah nak dekat bulan pose.itulah,kalau bulan pose baru nak siap,mmg speechless lah,stress sbb kena kemas satu umah yg berhabuk bla bla bla..*nangis*

Cik Puan Rara said...

skrg ni mmg kena cek betul2 kan.dorg ni buat keje,mcm mana lah kan.hmmm.

i.z.m.a said...

tak sangka terjumpa blog jiran! saya pun tengah usha2 kos nak tukar tile hall sampai ke dining area.sebab dah mula crack2. huhuhu.. berapa ek?

rafieadni said...


Sila klik. Rumah teres 2 tingkat untuk dijual di Saujana Utama. Sila klik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails