Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, July 24, 2013

turn mak pulak x sihat..

Assalamualaikum


I hate cough!

Aku start x sihat dari last week,hari isnin...
Actually ari ahad sebelum tu,aku mengemas rumah sebb rumah dah siap (nanti aku show off rumah raya,ecehh..rayalah sangat.:P).alhamdulillah.
Time mengemas all out tu (basuh lantai rumah,mengelap kipas,lampu,basuh cadar,basuh langsir etc etc..).fuh..badan rasa dh lunyai dh.aku dh dpt rasa tekak cam perit-perit sikit.tapi aku wat bodo jer.Budak2 terpaksa drop kat umah babysitter sebb taknak diorg kena habuk bagai.
Tup-tup ari isnin masa gi kerja tu,aku dapat rasa badan cam seram sejuk dan tekak perit giler!!

Bertahan sampai kul  1 lebih,then terus gi klinik tingkat 4.sementara tunggu doctor sampai,aku pun rest jap kat katil dlm klinik tu sebb aku rasa aku demam dan kepala sakit yg amat!berdenyut2,pandang org pun berbalam2.

Pastu doctor Su pun datang dn check temperature.rupanya aku mmg demam panas.38 degrees.
Time tu puasa lagi,tapi after pukul 3 ptg,aku dh mmg tak tahan sangat.jalan pun terhuyung hayang & doctor advise utk berbuka (makan panadol).

So,disebabkan aku takut xleh drive,aku pun menurut perintah doctor.terpaksa k!tinggal puasa aku satu ari.
Esoknya dpt mc.

Dan sampai ari ni still batuk dan selsema tak hilang2.malu dah aku kat kaunter ni org lalu lalang tengok sebab dengar aku batuk teruk!adeii..nak communicate ngn org pun x leh sgt.asal bukak mulut jer,batuk.sampai terkucil2.sadis tol..:-(

Tambah2 lak sejak batuk ni (dari last week),aku langsung x leh tido malam sebb asal mata lelap jer,batuk..tension!!sampai dh nak waktu sahur,teruskanlah masak then tak tido2 sampai waktu gi keje.

stress!!

dah,ni jer nak bagitau.

Ya ALLAH,kau berilah nikmat kesihatan pada hambamu ini.semoga aku cepat sembuh..amin..












4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

take care :)

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Roslida M Jani said...

semoga cepat sembuh...

btw, sis nak share contest di blog, jemput ye... www.roslidamjani.com :)

Cik Puan Rara said...

batuk mmg xbest kan.hmm sbr ye.moga cpt sembuh =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails