Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 1, 2013

Persiapan raya

Assalamualaikum..



Hari ni sahur makan nasi goreng MASIN!!!
Adui..tu lah.masak time mata tertutup,gitew lah jadinyer.
serius,hari ni badan rasa dh lunyai,malasssss sggtt.
Tak sabar tunggu minggu depan.cuti leh terbongkang.tak senonoh tul.wakakakak..

Oklah,ni first time nak update pasal persiapan raya kami.eceh poyo jer..:p
Tahun ni kitorang xde beriya sangat.sebab banyak benda lain lagi nak pikir which mean memerlukan duit.
Cuma baju anak2 jer yg dilebihkan.Kesian lak kang raya takde baju baru.
Yang kita dh dewasa ni cukuplah baju seket jer.Budak2 yg excited.

Pas dah ada 2 org anak ni.semuanya kena beli 2.baru fair.huhuhu..
Iols ada 2 gegirl,cuma kena beli yg satu saiz besar,yg satu lagi saiz kecik.
My hubby jer yg tak beli apa2 unless baju melayu masa raya pertama jer yg dia beli sebb nak sedondon.
raya kedua dan seterusnya dia repeat t-shirt tahun2 lepas jer.
My hubby mmg camtu,bila time nak beli barang2 utk dia,mmg dia akan berkira sgt.walhal kalau beli utk isteri dan anak,dia laju jer bayar.hehehe.dia mmg suka lebihkan isteri dan anak2.walaupun dh byk kali aku berzikir kat telinga dia suh beli t-shirt baru,dia tetap degil xnak beli.reason sbb baju dia ada banyak.fuhh..

Ok,ni antara baju2 yg dah dibeli utk anakanda tercinta:


 ha,yg ni si adik punya.cukuplah kut sbb balik muor 3 hari 2 malam jer.




 ni si kakak punya.ada nak kena tambah lagi dress sebb cam sikit sgt tgk.kesian kakak eryn



 ni my hubby saja beli utk eryn sebb eryn suka pakai tudung.leh match ngn baju kurung raya dia nnti.



 ni shoes utk bebudak ni.


 see,semua kena beli 2.kopak ayah.:p


ni ada lagi dress campur adik dan kakak.


Cuma ada lagi dress utk kakak yg nak kena beli gak this week.nak gi cari kat Mid Valley.
Untuk maknya,cukuplah baju kurung raya 4 pasang dan baju jalan 3 pasang.
Kasut saya pakai yg ada skrg ni,jelly bean sajork sudah.
sayang sebab baru beli,takkan nak beli lagi.membazir namanya.huhuhu..


Saya akan start cuti hari rabu depan.tak sabo ni.Terbayang Muor memanggil2.
Saya suka raya kat belah hubby kat Muor ni sebab makanan dia heaven sgttt!!
Paling best masa malam raya pertama,kitorg akan wajib gi kat satu umah kira sedara jauh papa (pak mertua),sebb diorg every year akan wat open house malam2.memang meriah dan best.
Menu masakan dia yg tak leh blah adalah nasi lemak daun pisang,kena lak ngn siakap bakar cicah air asam,ayam kukus,kari yg marveles etc etc..pergh!!dah terliur balik ni.

pastu time nak gi breakfast,kitorg mesti akan breakfast kat satu warung ni,tak ingat apa nama dia.
Warung tu mmg ramai giler org,sampai xde tmpt duduk,kena queue.warung tu buruk sgt.
yg menarik pasal warung ni adalah dia punya cawan,pinggan perkakas yg digunakan semuanya antik.botol coca cola yg first model pun leh jumpa kat warung tu.
sajian utama dia adalah satay yg sedap nak mampus,mee rebus dan roti bakar yg heaven sgt..

Pastu mak ngah hubby mmg wajib buat open house time raya pertama.time ni mmg meriahlah.makan sampai muntah org cakap.kuikuikui..

oklah,dh panjang dah bebel.
Lastly,nak ucap selamat hari raya.Maaf zahir dan batin.Salah dan silap,harap dimaafkan.


p/s:lagi 5 hari nak raya oiii.:p

12 comments:

Cik Puan Rara said...

baju anak paling meriahhh.hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

raya kat johor memg meriah
tp tahun nie kene raya kat KL dulu
aduhai...
xde mood lgsg nak raya

ct shah said...

@cik puan rara
harus ler,budak2 kena lebih dari mak bapak.budak2 kan excited (terutamanya si kakak yg dh paham bahasa tu):-)

ct shah said...

@ekin yusri
sabarlah ek.Janji pas tu dpt raya kat johor lak.:-)

izyan al-za'im said...

samala kita. preparation utk mak biasa2 je. lagi excited nk shopping brg anak je kan :)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

ct shah said...

@izyan al-zaim
dah jadi mak2 ni gitew ler.hehehhe..:P

ct shah said...

@nurzakiah hanum
mmg best noks.

Dzil Khadeeja said...

banyak nya dress anak dara, comeiii2..hehe...mcm best je warung tu..nnt updet la yer, suka klu kedai tu guna brg2 antik..

ct shah said...

@dzil khadeeja
takdelah byk mana pun.hehehe.
insyaallah kalau tak lupa saya update pasal warung yg sedap tu.sbb saya kalau dh makan,mmg x fikir apa dah.hehehe

Qhaifa Nur said...

dalam tak sedar banyak juga kita membeli kan..kan..

raya setahun sekali...

ct shah said...

@qhaifa nur:
haah.bila dh membeli,mmg x hingat dunia.:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails