Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, March 27, 2011

home sweet home..

assalamualaikum semua..

hari khamis & jumaat lepas saya cuti.kena settlekan hal rumah (buat kabinet dapur & tv) dan ada urusan kenduri kahwin saudara di johor.saya sangat2 happy dan puas hati sbb kabinet dapur atas dan panel t.v  saya dah siap which is takes about 8 hours to complete!fuh,terpaksa hantar eryn rumah umi (babysitter) whole day dan ambik dia pukul 9.30pm.poor my baby.tapi takper,demi keselesaan dia.oh,saya juga dh pasang aircond dlm bilik.(cett,itu pun nak citer ker??).terpaksa,sbb rumah kitorg agak panas jugak malam2 kalau takde hujan turun dan jugak demi si kecik tu sbb dia dh biasa beraircond kat umah to' ma,so bila takde aircond dia cam menggelupur sket.so as promise,inilah hasilnya dapur dan kabinet tv saya.




ok,saya tau colour kabinet atas & bawah tak sama.saya suka mix & match colour.nak nampak kelainan sket.saya sajer pilih colour putih utk kabinet atas sebb ianya akan menonjolkan efek dapur kelihatan lebih luas.



ni kat dapur memasak.buat tinggi sampai siling supaya senang habuk tak dapat menyelinap kat atas tuh.




ni panel utk t.v..buat ngn kontraktor yg sama.senang sekali harung.



imej dari jarak dekat.


p/s:alhamdulillah ya allah.tak sangka sekejap jer kitorg dpt completekan rumah sama mcm kereta dulu.Allah maha besar.hari ni saya puasa nazar.sebb apa?biar saya dan hubby je yg tahu.yg penting dlm hati ada bunga...lalalallalalala..:-)

13 comments:

sha a.s said...

nice! cantik umah.... :)

..::SangRatoo::.. said...

santekknye umah eryn..i like cosy house..hehehe..mama eryn..umah tingkat berapa ni??mesti malam² view pun santek jugak..ouh damainyeee..rasa macam takmo kuar umah je kalau santek mcm nihh :)

ct shah said...

sha:alhamdulillah.tq sha.ni berkat dari kesabaran tunggu laki o.t sampai kul 8pm hari2.hehe..


jue:takde lah cantek mana pun.biasa sajer.rumah saya tingkat paling atas sekali iaitu tingkat 18.view mmg cantek,betul2 facing klcc.saya pon kalau boleh nak duk umah 24 hours.gile excited.hahaha

wardah said...

OMG! seronoknya. sgt cantik k umah awak. rasa nak dtg buat lawatan. hehe.

Putery farra said...

cntiknyer umh u...hurm....i like kitchen kabinet..umh fara blum berkesempatan buat lg...ongkosnyer tak berapa nk ckup ...hurm..pindah umh mmg memerlukan duit yang banyak...fara pun baru pindah gak..ujg tahun lepas bulan 12,sempat buat plaster syiling jerk...beli kipas ngn lmpu tu jerk dh berabis dekat 6K,hurm...klu wt kitchen kabinet lagi lah...tapi fara mmg suka combinasi color putih merah itue..santek2....

ct shah said...

fie:hahahaha..jgnlah puji camtuh.malu saya.kitorg tak tau bila nak wat housewarming.tunggu green light dari hubby & paling penting ongkosnya bah.

ct shah said...

farra:awak pun baru pindah umah gak ker?oklah tu dh wat plaster syiling.saya pun ada gak keinginan nak buat tapi tunggu next year.yup,mmg pindah umah byk kena kuar duit lebih2 lagi org yg takde brg2 asas cam saya ni.semua kena beli sendiri.gigil2 lah tgn ni kuar duit.hahhaa

ZSqueenbee said...

chntekkknyee umah die...GREAT DECO simple n tidy jew..gud gud...TERATAK 'rumahku syurgaku" sukenyeee nengok..leh bg ilham kpd sesiapa yg bru nk pindah umh bru tu...

ct shah said...

pia:hehe..tq dear..but nak bagi ilham kat org lain,rasanya tak sampai tahap tu kut.sbb masih byk kekurangan lagi.hehe

wahida said...

housewarming plizzz...

ct shah said...

wahida:tungguuuu...:-)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

suke tgk dapur awak.. kemas je..
heheh, nk masak pn ghajin gitu.. =)

ct shah said...

leily: skrg baru berpeluang nak masak2 bila dh duk umah sendiri nih.hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails