Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, March 31, 2011

PM CARE hampehh!!!!

assalam semua...


just now pegi klinik amek ubat demam,batuk dan selsema anak saya.As u olls knew dlm blog mek jah,yg opis kitorg lantik PM CARE sbg panel perubatan kami.Yang buat saya hangin satu badan ialah time tu kak Zue (clinic assistant) tanya saya wether nak ambik cool fever for kids jugak ker??saya pun ckp o.klah,tapi si org PM Care yg ditugaskan kat klinik tu tetibe ckp tak boleh ambik.saya pun terkejut.wtf?+*&^??Why tetibe tak boleh pulak ambik cool fever?bukan ker ianya berkaitan dgn demam??pastu saya pun buat muka $#@%,last-last  mokcik tu pun bagi, tu pun sekeping,x leh lebih2.sebelum tu saya nampak ada jugak org matrade tension sbb anak dia demam,then PM Care kata kena faxkan kat klinik pakar kanak2 yg anak dia suppose pergi tapi nak call customer service satu hal,x dpt memanjang,then fax takleh going through.agak kecoh jugaklah tadi.
Pada pendapat saya,lagi better ambik MEDICARE mcm dulu eventhough cawangan dia tak byk,tapi rawatan tak terhad sgt dan merapu macam nih.nak ambik kool fever pun tak boleh.pas nih tak taulah apa lagi yg kena sekat.:-(

14 comments:

ZZnoor said...

not a gud start for pmcare...sy pn ade amik ubat td...dh membayangkan smthing yang tak best...remember, dis is just d beginning...more to come..saba je la wak..

ZSqueenbee said...

wat??serius ke nih??alamak damn risau nih..dhla mse preggy ni byk kali nk g kinik..lgi² ble dh ade baby nnti..not gud not gud...

ct shah said...

zz: oh,awak pun ada ambik ubat jgk ek?awak pun kena dihadkan ubat ker??tadi saya mmg shock habis dgr ckp org dari pmcare tadi,bersirap darah ni.haishh.

pia:pia,just prepare jerlah.saya rasa matrade nak hadkan kos perubatan.tapi takkanlah sampai nak amik kool fever pun x boleh.demam what?tadi muka kak zue pun nampak cam serba salah.kita ni kalau dh ada anak,mmg kena tuju muka kat klinik selalu.yelah,dgn jadual cucuk dia lagi,demam,muntah2,cirit birit..tu semua lumrah.sbb baby @ kanak2 antibodi dia still lemah dan memerlukan rawatan.tapi bila dh buat camnih,takut pulak rasa.:-(

wahida said...

ceh, aku ingat best sgt la Pm Care ni...hampeh rupanya!!

NM02 said...

oh nooooo!!!!

camner nak minta bio oil, krim tumit, vitamin c, fish oil bagai ni!!!!

demmmmnn!!!!!

wardah said...

sayang ku mariam jgn fenik ye, apa² psl pmcare boleh direk tnya kt fie k. tu salah faham. org tu bkn org pmcare. dia org klinik bwh tp memandai ckp kan. so dh jd salah faham.

byk nk kena explain ni. tp takpelah pape td kat fie je k.

ct shah said...

wahida:haah..aku pun ingat lagi menyenangkan aku.rupanya hampeh doww...seriau pikir pas ni ape ler yg diorg tak cover.

ct shah said...

kak ena:saya rasa kalau pasal vitamin2 supplement bagai mmg dah takleh ambik dah.sbb benda2 tu kan mahal.tapi kenapa dulu masa medicard boleh pulak ambik???confius..confius..ntahlah..:-(

ct shah said...

fie:oh,mokcik tu bukan org pmcare ek?tapi nape kak zue kena tanya permission dia dulu??pastu dgn muka selambe dia ckp takleh ambik kool fever.sentap tau saya tadi.pas saya wat muka tak puas ati tu baru dia kata boleh tapi satu saje takleh lebih.nak mintak syringe pun kena bisik2 ngn kak zue takut tu pun tak leh ambik kena charge.nasib boleh.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor baru baca blog mek ja td..pasala PM care burung2 tu ...camtulak ek..emmm

ct shah said...

rose:mokcik pun tak tau la.nape duk jadi lagu nih..huhu..hopefully ini semua hanyalah salah faham bak kata fie tadi.

rATu kEBaYA said...

ler.. itu pulak yang terjadi.. masalah ni.. ingatkan lagi mudah ye.. rupanya banyak pulak yang di sekat.. kene komplain sikit kot supaya lebih bagus servicenya

ct shah said...

ratu kebaya:nak kena tunggu ramai yg kena dan ada byk bukti,baru komplen ramai2.huhu..

Mohd Rasumi said...

Salam semua,...pm care ni,dh benkrap ke apaa...punya la sial mlm td,...sy dah la demam ,duit kurang,dh hujung2 bulan ni...sampai klinik bg ic,tiba2 org klinik ckp tidak boleh urusan,pm care tidak bayar 2 bulan,dlm 30ribu nilainya..ksian la pd klinik tersebut,klinik kasih ampang,,, dn kita ahli sbgai penguna...tolong la g bayar duit org tu pihak pm care oiii jgn ...apa punya syarikat la..buat malu je.. Oiii ttup laa pmcare...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails