Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, April 4, 2011

Rindu....

assalamualaikum semua..


hari ni saya rasa amat sedih.hati bagai dicarik2,risau,tak sabar semua silih berganti.Alkisahnya,pagi tadi masa saya dan hubby hantar Eryn kat taska (hari kedua),dia xnak lepaskan saya.melalak2 sambil digenggam dan ditariknya tudung saya sampai pin tudung saya terpelanting.syahdu betul!dia jerit2 panggil "mama!mama!!!!".Sedih rasa nak nangis dan rasa cam nak bawak dia gi keje teman saya di kaunter saya ni.alangkah bestnya kalau bos bagi.huhuhu..

Oh ye,start semalam saya dh hantar Eryn kat taska sebelah ofis ni.She's not feeling really well.demam+batuk+selsema yg berulang2 yg mild.tapi cuak jugalah kan sbb dia biasa kalau demam paling lama hanya 2 hari jer pastu ok.suppose semalam gi jumpa paed kat DSH but tak jadi sbb hubby is too bz.so hubby mintak postponed hari ni.Kalau x jadi jgk,tak taulah.Semalam jugak saya ada call org taska tu,dia cakap ngn saya yg Eryn ni terlalu manja.asyik nak org dokong dan mengempeng jer.bila diorg letak,dia akan bantai melalak.Adoii..haru betul.mana taknya,masa dia diasuh oleh umi dulu,umi mmg menatang dia bagai minyak yg penuh,sabar layan dia,berdokong 24/7,semualah kehendak dia dituruti.so,saya pun minta maaf kat org taska tu dan minta dia bersabar & bagi Eryn time utk adapt dgn new environment kat situ. semalam time saya ambik dia,dia tgh tersedu2 nangis.tapi saya toughkan hati dan perasaan ni.



Oh Eryn syg mama,mama rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgggtttttttttttttttttttttttttttttttttttt mcm dh nak mati dah ni...:-(




p/s:hari2 tgk jam.bilalah boleh balik nih.tak sabar nak ambik anak kesayanganku.tsk..tsk..



9 comments:

sha a.s said...

awak..kite pn hr² tgk jam, bile nk lunch n balik..x sbr jmpe Cik Suami...ahahaha...gedik!

NM02 said...

nnt ptg bawak dia masuk bilik kita lagi tau. smlm dia dah pandai tekan speaker tepon, hari ni aku nak ajar dia no ext. hahahaha

biar dia pandai mcm mama dia

ct shah said...

sha:hahahhaa..i pun camtuh.gedik tapi dh halal takpe.

ct shah said...

kak ena:kak ena,favourite dia mmg tepon.kang dia lagi expert dari saya.hahahha..sonang omak eh..matrade bakal lantik cse cilik,baru happening.:p

sha a.s said...

NM02 : tgk² eryn da boleh pick up call n smbung terus kt ext org...ahaha...mesti comel kn...jari tecik tecik je tekan² no...

wahida said...

meh anak ko...biar aku yg jaga...ahaks...

ct shah said...

wahida:bape bayarannye jah?? (dlm nada serius):p..

wardah said...

alolo cian nya kat eryn. mula2 memang camtu. kakal sampai sekarang mcm tu kalau dah lama sgt cuti tak pergi taska. terpaksa keraskan je hati bagi kat kakak2 tu.

ct shah said...

wardah:diorg diajar utk independent kut,xleh manja2 sgt.yelah,budak ramai.x kose diorg nak layan sorang2 budak.tu sbb budak2 nangis bila dihantar kat situ.yg positifnya
,budak2 akan lebih cpt matang dan berdikari.:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails