Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, June 1, 2011

finally....

salam...


akhirnya sampai jugak bi-fold door yg kitorg dok jenuh menunggu tu.semalam org houz depot dtg pasang masa lunch time.so,sempatlah saya ngan hubby balik umah jap pantau diorg.ambik masa dlm 1/2 jam jugak nak pasang sebb diorg kena bukak dulu pintu lama sebelum pasang mende alah ni.jom tgk hasilnye....






 ni lah hasilnye..we all sepakat pilih corak abstrak sbb ianya simple.dan colour hitam + putih tu sbb nak matchkan ngn warna dapur.



 u oll perasan tak yg dapur ni mcm lain sket.hehe..kitorg tampal sticker mcm wallpaper tu kat drawer2 ni sebb nak matchkan ngn colour kabinet atas yg berwarna putih.


 ni kat dapur memasak.ni semua hasil kreativiti en hubby.kalau saya,mmg sampai kiamat tak bertampal agaknye.kuikuikui..



erm..rasa mcm nak kena tukar tiles yg kat tgh tu lah.sbb macam nampak plain sgt



mungkin nk cari tiles kecik2 colourful macam cth kat bawah ni:-





p/s:bilalah aku nak start ganti pose ni ek.hai sifat malas,pegilah kau jauh2.huhu..

25 comments:

NM02 said...

bahaya kau letak pisau mcm tu... walaupun anak kau kecik lagi... silap kalu jatuh, kau plak ada kat situ, tepacak plak atas kaki.. hamekk

sha a.s said...

cantik.....kalau tiles kecik² tu, mmg feveret k.a.m.i wak....nk pulak kalau mix n match kn colour grey, black n white....or grey, black n red.....

ct shah said...

kak ena:saya lekat pisau tu kat situ sebb nak jimat space.lagipun magnet tu kuat dan boleh tampung berat pisau besar @ kecil.dan saya cuma gantung 3 jenis pisau sahaja.:-)

eT said...

cantik...suka tengok...
ada gak sticker utk tampal gitu..
kreatif sgt...

ct shah said...

sha:kitorg pun minat ngn tiles kecik2 tuh.ingat nak amik colour white,black & red.dah ushar ngn kontraktor harga dia kalau tukar semua tiles.tapi tunggu next year lah.huhuhu...

ct shah said...

et:thanks.ni semua idea cik hubby.dia kata nak nampak kelainan sket takde plain sgt.beli sticker tu pun kat houz depot.agak mahallah sbb beli sekeping mcm kertas A4 tu dlm rm60.

chichi said...

senang kau mariam..semua laki buat...aku kene buat sendiri sbb ruangan dapo aku nye tempat...

ct shah said...

chichi:aku tak nafikanlah,laki aku mmg terer bab mengemas dan decor2 nih.kalah pompuan ok.kadang2 aku malu dgn beliau sbb selalu kena tegor dapur bersepahlah apelah.kadang2 idea dia mmg tak penah dicapai dek akal aku.hahhaa..dah terbalik jah.

Masni Syafie said...

nice deco.. =)new idea

ct shah said...

masni syafie:tq,tq..:-)

ZSqueenbee said...

wat a beautiful house..sukenyee nk deco² umh ni..yg penting dapur memasak sme hokey..haha..kaler tu mmg uptodate..i likee..umah sye pon merahhhh jew..

seriusly cntik umh awk..

EZAN IDMA said...

canriknye kak. pandai nye husband akak design

~Siti Hajar~ said...

cantiknyer, suke la sy tgk, nmpk moden..

Tiles plain klu tukar nmpk ceria la sikit..hehe

ct shah said...

zsqueenbee:tq mummy to be.ni pun byk lagi perancangan nak buat utk rumah ni.tapi tunggu ongkos tahun depan.:-)


ezan idma:tq dik.ni pun biasa2 saja.takde lawa mana pun.:-)

ct shah said...

siti hajar:tulah,kitorg pun ingat nak tukar tiles dinding tu.:-).nampak kosong sgt sbb kabinet atas dah putih.

gedek! said...

Pintu fold tu laluan ke luar rumah ke? (pintu belakang)

ct shah said...

gedek:itu pintu yard.tempat kitorg sidai baju.kitorg takde pintu belakang sbb rumah kondo.:-)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kreatip la asben awak...
mmg chantek r...
leh kopipes idea itu.. =)

James Alexander said...

x dak gambar before and after ke...??? hehehe...

ct shah said...

leily:tq..tq..:-)


james alexander:gambar sebelum ada.tapi kena godek2 entry2 yg sebelum nilah.huhu..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cantik,kemasdan menarik gua tertarik

ct shah said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:tq..:-)

rATu kEBaYA said...

cantik sangat..

..::SangRatoo::.. said...

cantekknyeerrrrrrrrr... :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Cantek kabinet tu..suka3x !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails