Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 15, 2010

Dugaan

salam semua.tak sangka pejam celik2 dah masuk hari ke-6 kita berpuasa.sekejap jer kan?lebih2 lagi bila time weekend.cubalah depa panjangkan sket weekend dari 2hari ke 4 hari.kan best?hehe..ok,tajuk kat atas yg pasal dugaan tu adalah my dad ditimpa kemalangan pada hari khamis lepas dan telah patah tulang paha (ni baru nak publish atas sbb2 yg tak dpt dielakkan).Motor dia telah dilanggar oleh seorang mamat yg juga menunggang motosikal.Yang paling tak tahan tu adalah mamat tu just tinggalkan my dad kat tepi jalan dan cakap "pakcik duduk tepi jalan ni yer.saya dah lambat nak pegi keje ni" (that's what my dad told me).mmg @!#$%&^ betul mamat tuh.At least hantarlah my dad gi klinik yg berdekatan ker @ asking for someone's help.Ni tak.Nasib baik my dad sempat amek no plat motor dia.and adik i dah wat police report.Jaga kau si polan.Mintak2 kau lak kena accident patah kaki.geram betul.pasal dia abah kami dh tak leh jalan terus.last year pun my dad accident jugak,naik motor.dia kena langgar lari dengan kereta dan patah kaki kanan.Memang tak berhati perut org yg saja langgar lari dia tuh.Tak tahulah kenapa 2 tahun berturut2 sama jer dugaannyer.Sebelum abah accident (last year),mak tak boleh jalan disebabkan kencing manis dia yg terlampau tinggi dan kaki dia membengkak dan busuk tiba2.Mak kena operate untuk buang bahagian yg busuk tuh.Bayangkan kena ulang alik 2 hospital yg berbeza.Mak dekat hospital sg buluh while abah kat hospital Klang.Dah ler time tu tgh sarat.Nak sgt berpantang umah mak tapi tulah.mungkin ada hikmah atas semua ni.so,before dia accident terbaru nih,kaki dia yg patah tu dh boleh jalan sket2 pakai tongkat.tapi tulah,ketentuan Allah tak siapa yg tahu.Kaki dia baru nak baik dah patah tulang paha lak.Today morning my dad akan melalui satu pembedahan utk masukkan besi permanently dalam paha dia.mintak2lah semuanya berjalan lancar.So sad tak dapat pegi sbb hubby ada report utk disiapkan.Tapi takpelah,at least ada mak,adik dan abang teman abah gi operate.








my dad tgh bercerita psl accident dengan jiran yg melawat dia






apelah yg lucu tuh..






muka worried.mau tak risau weh.











Inilah keadaan kaki abah yg patah tulang paha tuh.Kaki yg sama patah masa accident dulu :-(



P/s :-La ni tgh tunggu news dari mak dan abang uda.Mintak2lah semua selamat.Amin.Janganlah abah kena beraya kat hospital tahun ni.








5 comments:

sha a.s said...

moga abah awak cpt sembuh. ni dugaan, terima dgn redha

aSmiDar said...

MOGA ABAH AWK CEPAT SEMBUH EK...
SABAR..MUNGKIN ADE HIKMAH Y TERSEMBUNYI...:)

mamazana said...
This comment has been removed by the author.
mamazana said...

salam ct....

alahai... kesiannya abah ct. sampai hati org yg langgar tu kan...

xpe, org jahat akan dibalas dgn perbuatan dia jgk... kalau bkn hari ni, hari esok kita x tahu.

ayah kak zana pun pernah kena langgar lari dgn lori. masa tu pun bawak motor gak. patah tulang rusuk, mak retak tulang hidung.

tahun lepas kena langgar ngan keta, patah tulang rusuk 2 pulak...

ish... melalut pulak kak zana ni... ct sabar byk2 ye...

my-niezzareena said...

aduh cik yam...

takut plak tgk kaki abah kau tu. mcm bengkok je. moga dia cepat sembuh. insyaALlah, kalu dia kuat, bleh kuar awal. tak mo pk bukan2 ye... ini dugaan bulan penuh mulia ini. hadapi dengan penuh sabar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails