Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, August 24, 2010

Facebook Pembunuh Penduduk Palestin?

Just got an info kat sini yg facebook yg semakin popular digunakan oleh org ramai utk chit chat dan cari kenalan lama adalah sebenarnya dicipta oleh org yahudi yg bernama Mark Zuckerberg,seorg graduan sains komputer dari Universiti Harvard.Dia ni mmg genius pasal komputer sejak kecil lagi.Ada desas desus mengatakan yg laman web tersebut terlibat dlm membiayai peperangan di Gaza sebb boleh dikatakan majoriti penduduk dunia guna facebook termasuklah aku.cuma aktif dan tak aktif jer.hehe..Tapi kalaulah benar semua ni,maknanya kita dlm senyap telah membantu membunuh bangsa seagama kita sendiri!Ya ALLAH!Ampunilah hambamu ini kerana lalai dlm perkara ini.Pas ni nak tutup acct facebook.




p/s : Teringat a few weeks back,time nak gi keje dgr radio Hot FM pasal luahan hati suami yg sgt kecewa sbb isterinya telah main kayu tiga dengan kenalan di facebook yg awalnya hanyalah adik angkat.bila dia dpt check,baru dia tau bini dia dan mamat tadi ada affair,siap wat ayat lucah lagi.tapi dia still leh maafkan bini dia tuh dan bagi peluang utk dia kembali kepangkal jalan.

Tengok gejala2 sosial yg semakin berleluasa skrg nih cth buang anak,rogol dan sebagainya,facebook juga adalah sebahagian dari puncanya.Nauzubillah.mintak dijauhkan semua itu.






5 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ye la ct..
sy duk tgk, fb byk bg kesan -ve dr +ve la..
byk r/tangga hancus gara² fb, nauzubillah..
dorang sng je post wateva kt wall kite, jd punca perbalahan dh..
re:yup, dunia makin kejam! sy sokong statement awk yg agama suh kte selidik 4 perkara b4 kawen tu..

wahida said...

boikot FB!!! yyeeaahhh!!! hancurkan yahudi!!!

ct shah said...

leily: tulah.tak tau nak ckp apa dah.hari2 tgk berita,ada jer kisah2 negatif yg berlaku.tak penah habis.dunia dh nak akhir zaman.dlm kitab alquran pun dh sebut pasal kekejaman yahudi utk hancurkan umat islam.:-(

wahida:aku pun boikot sekali!:-)

sha a.s said...

ct : naseb sy xde FB. mmg mcm2 hal la dunia skrg ni. sadis sadis.

ct shah said...

sha:mmg dunia skrg dh x aman dah.saya pun dh close acct FB.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails