Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, January 25, 2011

angin..erk...

tak selesalah badan  ni.lately banyak benar angin.asyik2 sendawa dan kentut jer.korang penah tak rasa angin byk dlm badan?apa petua nak nyahkan angin erk??nyampahlah.bila dh byk angin dlm badan ni mulalah sakit kepalalah,dada rasa cam beratlah etc.tapi yg dua2 kat atas tu adalah wajib ye u olls.hehe.agaknya angin ni yg buatkan perutku makin hari makin buncit kut.(kes taknak ngaku badan mmg dh naik).:P









note:nasib kat tmpt saya ni takde org.sorgaaaa...argghhh..

sekian,daripada org yg 'berangin'....

5 comments:

sha a.s said...

ahaha..patutla asal lalu sebelah awak je, ade bau kureng enak! ahaha gurau~~~

ct shah said...

sha:jgn bagitau org okie!hahahahaa..(gurau jugek).:p

Sue-Rya Qistina said...

Puan Ct, silalah minum air halia..insyaAllah boleh kurangkan angin dlm badan..pastu klau nk lagi best, belilah tungku moden yg terdpt di pasaran (ceh, promote ni)..bole guna utk kembung2 perut, ketidakselesaan dll..cuba try test k!

ct shah said...

sue;oh,minum air halia ek?cara lain takde ker?air halia cam tak sedaplah.pasal tungku tu,saya still simpan lagi tungku herba dari leesa formula (masa pantang eryn dulu).balik nih nak kena kuarkan baliklah.mesti habuk pun dh tebal.hehehe..

Sue-Rya Qistina said...

Puan Ct: ade jugak beberapa petua yg saya dpt dari kawan2..berbekam, berurut, urutan kaki, hindarkn pengambilan daging merah (lembu+kambing), kurangkn makan kekacang, kurangkan minum teh susu, nescafe susu, horlick...insyaAllah, akan baik spt sediakala..saya skang ni pun asik angin je perut ni..xbley mkn sebarangan..slalu tu mmg saya bertungku kt celah2 peha, kaki n blkg badan utk hindarkn angin dlm badan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails