Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 12, 2011

taska yg tak bertanggungjawab!!

salam,tadi BW kat  blog ni jumpa entry yg menyayat hati pasal satu taska kat sri kembangan ni.diorg tidokan toddler dan baby dengan tutup seluruh muka depa ngn kain!gile ape??istighfar aku baca dan ada terselit perasaan bimbang di hati ni.yelah,eryn bakal gi taska oren bln 3 ni.adoii..harap2lah taska oren ni ok takde mcm taska ni.kuang ajar betul.bukan senang nak mengandung,melahirkan dan menjaga seorg anak,tup tup bila kita antar kat org jaga,depa wat camni.Kalau nak tidokan budak pun,bukan begini caranya.haish,tension aku tgklah.Kalau budak tu lemas cane?Hati korang tak robek ke bila tgk gambar nih??
*
*
*
*
*
*



aduii...saye jer hati tgk baby ni ditidurkan macam ni..sob...sob...sob..:-(


Memang bangang org yg buat macam nih.Diorg tak sekolah ker ha?gaban tahap cipan tul. Ya ALLAH,selamatkanlah anak2 kecil yg tidak berdosa ini.Amin.....

30 comments:

lynda said...

Ya Allah kesiannya ank-ank ne....Harap taska ne dan taska yang lain dapat ubah la sikit...jangan sampai hilang satu nyawa baru la nak sedar...

ct shah said...

lyn:aku mmg geram giler tgk gambar nih!byk jgk kes mcm ni berlaku.aku tak tau apa yg ada dlm kepala otak diorg tuh.aku rasa diorg ni takder kursus khas utk jaga budak kut.kesian budak2 nih...:-(

sha a.s said...

awak...x patut betul la! hishh

ct shah said...

sha:mmg x patut langsung!

Ana Suzana said...

Ntah2 bebudak ni pun di bg ubat supaya tido dan mudah di jaga.. Ish3x.. Gile la diorang ni

ct shah said...

ana:tu lah.saya rasa pun camtuh jgk.sbb ada dgr kes kat taska diorg nak bagi senang tido,diorg bubuh minyak angin kat mata bebudak supaya budak2 tu takut dan pejam mata otomatik.adeii..tak tau nak ckp ape dah hai..tapi tak semua taska macam tu.mmm..entahlah..:-(

NM02 said...

celaka punya taska... kasi gantung kat pokok moktan dengan semut 5 kilo. baru dia tau

ct shah said...

kak ena gebus:betul..betul..betul..bukan semut jer,bagi lipan,ular,lintah sumelah kat diorg nih.baru diorg tau kejam tak kejam emak2 nih..

wahida said...

aku nak sumpah taska neh...mmg bangsat!!

ct shah said...

wahida:mari kita sumpah deme beramai2 jadik spesis sesumpah.huh...

ajeeZewaniAziz (mommyajim) said...

eii geramnyer...kena wat aduan tarik balik jer lesen taska tu...xreti jaga budak xyah la berangan nk bukak taska...mommy emo lebeyy cz da ade pengalamn anta ajim pi yaska n diorg catu makanan...geram2!

Sue-Rya Qistina said...

teruknye..mmg xde perikemanusiaan..anak sue pn tido tutup muka ngan bantal gak..tp tu sbb dia yg nak buat camtu..ni dipaksa2 tutup muka lak..mmg bodoh!

ct shah said...

mommyajim:tulah.mmg patut ditarik pun lesen diorg ni.merbahayakan nyawa budak jer.mommy antar kat taska mana ek?saya yg dgr ni pun geram sgt nih.ada ke patut dicatu makanan utk budak2 tu!!!.iskh...sabar..sabar..

ct shah said...

sue:diorg bukan bodoh lagi.dah tahap lagi bebal dari lembu.tau nak kaut untung jer.kalau org lain wat kat anak diorg camni baru diorg tau.

rATu kEBaYA said...

Ya Allah naperlah budak2 ni ditidokan macam ni.. takder otak ke...

ct shah said...

ratu kebaya;tu yg kitorg fikir.mmg diorg ni dh takder otak.binatang pun tak buat camnih.

~Siti Hajar~ said...

Hi & salam kenal!

i polo u blk ni..

mmg geram bl tgk kanak2 dperlakukan camtu, kita pn terasa sbb kita ada anak kan..??? huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

salam...

kesianlah tgk budak2 tu dibuat bgitu..
itu nyawalah..geramnya dgn taska ni..

p/s:Thx ya sudi polo...saya pon dh polo awk juga..

suzzsuzie said...

kesiannya bebudak tu, dia tutup ngn kain nak bagi gelap la tu bg budak2 senang tdo...selagi tak terkena memang la nasib baik, klu ada yg lemas...siapla berjawab..taska dia nampak semak..mak mertua sy ada taska gak tp tak la cam ni..kemas je..biasanya budak2 tidur bila kita baringkan dorg dan suasana sunyi..sorg demi sorang akan tido sendiri sbb dah boring berjaga...

ct shah said...

siti hajar:tq 4 follow me.tu lah,kita yg dh jadi ibu2 ni mmg cepat terasa bila bab2 melibatkan anak ni.kena kat diorg baru diorg tau.haish..

Lily:saya pun geram sgt nih.nasib tak tau kat ne taska ni.tq sbb polo saya balik.hehe..

suzzsuzie:saya tgk at the first place environment taska ni mmg agak kotor,semak sana sini.diorg mcm tak pentingkan kebersihan langsung.mmg dasar pemalas!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula kan..dah byk baca pasal ni kat blog2..
tak berhati perot langsung depa tu

eh, salam kenal. i folo...:-) comel sgt2 ur eryn..:-)

ct shah said...

rose@ibu rafiq:benda mcm ni mmg dh makin berleluasa.mmg patut diambil tindakan tegas kat mereka yg terlibat ni.our kids is not a doll yg diorg leh wat sesuka hati kan.

salam kenal jugek.tq for sudi polo me.malu eryn.ngeeeee...:-0

Ann said...

tak boleh nak tengok gambar2 itu. sayu hati. serta merta ingat kat anak..



ntah kenapa ada manusia yg sanggup buat mcm tu. :(


btw, salam kenal. Sofea Eryna sangat cute!

ct shah said...

ann:tq sudi jengah di sini.saya ni pun rasa meronta2 nak balik nih.skrg anak duduk ngn pengasuh,oklah.nnti dah pindah umah,kena pindahkan dia duk kat taska lak.no choice.harap2lah taska yg saya eryn akan duduk ni o.k.oh..

nnti i polo u ek.:-)

qaseh said...

sdey tgk budak2 dibuat cam tu..saman je dorg tu..

cerita siti said...

salam, tumpang baca blog awak. terkejut ngan entry pasal taska ni danamat mengerikan bila baca comment readers lain pasal taska2 yang bertanggunjawab.

geram nya kat org2 taska sebegitu, tak da akal ke ek. kesian bbudak comel2 tu. dah la tempat tido tah apa2, bersepah je bbudak tu tido. sayu nya. bolah bayang kan anak2 kita adalah salah seorg budak dalm gambar tu. sedihnya.
betul kata awak, ingat semudah itu nak mengandung, melahirkan dan menjaga. kita jaga ngan penuh kasih sayang, pass kat org camtu die buatkan.

siti

ct shah said...

qaseh:ni kalau taska kat tmpt saya buat camni,mmg saya akan saman jer.huhu..tq 4 ur comment.

siti: kita yg tgk gambar ni pun leh menyirap darah,apatah lagi mak bapa budak2 ni.diorg patut fikir kita bkn hantar anak2 kita ni free.so buatlah keje tu elok2.saya hope sgt jadi kat anak diorg one day baru diorg tau cane perasaan seorg ibu tu cane.

tq sbb sudi komen kat sini.:-)

ieda said...

mereka nie patutnya dah lama kena tangkap kannn pastu tidur kan mereka ikan muke mcm mereka buat nie ... herghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ct shah said...

ieda:setuju..setuju..betul,betul,betul..:-)

MyReno 2u said...

seri kembangan kat mana nie yerk?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails