Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 11, 2011

update....

assalam semua.rindunyerlah ngn blog terchenta ni.dah lama tak update.actually saya baru masuk keje hari ni.dari malam jumaat (kul 1.00 am) anak saya telah dikejarkan ke hospital again due to high fever.Kali ni we olls sepakat gi hospital Gleneagles lak setelah direcommend oleh kakak saya Thalia cakap ada seorg doctor paed yg bagus dan famous kat situ.Doctor paeditrician tu namanya Doctor Adrian Goh (baru masuk islam tapi lupa nak tanya nama islam dia).
Kan saya dah kata yg bulan April adalah bulan 'sakit' kami sekeluarga tapi tak sangka pulak menginjak ke bulan Mei sakit ni berlarutan.mmg jahat sgt virus ni.susah nak mati.
oklah,nak cite sket.Hari jumaat (6/5/52011) pagi tu saya ingat nak time off sbb ada appointment ngn doctor paed kat Prince Court guna GL dari PMCARE panel perubatan kitorg.tak sangka fully covered sbb keje gomen mana leh gi hospital private2 ni.tapi PMCARE ni covered utk outpatient sahaja.oklah tu utk kakitangan kerajaan macam saya ni.hehe.tapi yg tak bestnyer,doctor paed yg saya jumpa tu mcm ambil endah tak endah jer ttg penyakit anak saya ni dan saya mmg tak puas hati.nasiblah tak bayar satu sen pun.kalau tak mau aku menyumpah kat situ jugak.huhu.pastu ingat nak masuk opis balik tapi saya rasa tak sedap hati sedap badan anak saya tetibe panas tengahari tu.so saya pun sms bos kata e/l dan kol kawan opis saya kak ena gebus utk ganti saya di west.terpaksalah beliau memangku tugas saya hari tu.oh,dan kepada kawan2 cse saya yg lain yg ganti saya kat west jugak saya ucapkan banyak2 terima kasih.semoga Allah merahmati hidup kalian semua.
ok,berbalik pada citer saya tadi,saya pun balik umah jaga eryn dan hubby macam biasa gi opis sbb byk keje nak kena buat.Malam tu lepas tidokan eryn,saya pun gi depan tgk tv.tak sampai setengah jam,eryn bangun melalak2 sbb tgk takde org kat sebelah dia.saya pun gi tgk dia dlm bilik dan the moment saya pegang jer tangan dia,saya terkejut sebb panas sgt.oh no,not again.saya dan hubby pun rush malam tu gi hospital kat A & E department.suhu badan eryn dah mencecah 40darjah celcius.Doctor tegur kitorg  kenapa tak beli thermometer dan pantau suhu badan anak.ok,sudah terkena di situ.pagi sabtu terus beli thermometer kat pharmachy.
Ok,seperti yg saya jangkakan,maka sekali lagi terpaksa bermalam di wad.Nasib dpt one bed.kalau tak boleh jadi giler.hahaha..ok.tapi overall saya mmg puas hati sgt2 dgn layanan doctor & nurse kat sini.tabik springlah.doctor wat rounding 2 times a day dan mmg pepagi buta dah dtg tgk condition eryn cane,siap terangkan ngn details lagi sakit eryn ni which is mmg kitorg satisfied sgt ngn penjelasan dia.dan paling best adalah antibiotik yg dia bagi kat eryn sesuai dan eryn terus baik.dah takder batuk dan selsema dah.kalau tak sebelum tu mmg gila2 punya batuk dia.saya amat gembira sekarang sbb anak saya dh fully recovered.Lupa nak bagitau,eryn menghidap adenoiditis iaitu benjolan yg ada kat batang hidung dia which is cause demam berulang2.dua kali kena x-ray.first chest then nose.dan 2 kali kena wat blood test.takpe,janji baik.To Thalia my beloved sister,thank you sebab recommmend kitorg Dr Adrian ni.kalau tak mungkin demam eryn tak baik2 lagi sampai sekarang.Semoga ALLAH melipat gandakan rezeki dan merahmati hidup kau sekeluarga.Amin...

Ok,Jom tgk piccas di bawah...





 kesukaan sebelum menangis kena x ray.cengeng sungguh!:p





 ini bilik yg bertentangan ngn bilik yg  x-ray hidung eryn





 budak suka makan pen.ni kat ward





 ni dah baik dah.budak ni sgt manja ok.




 apakah ini?????jeng...jeng...jeng...






 alamak,i terharu noks...dpt kad penghargaan dari PM lagi.ni ibu2 yg ada kat hospital jer yg dpt.





 terima kasih pak najib.:-)






peace!!!!





dah..dah..tu jer gambor yg ada.nnti sok saya jaja hadiah yg kitorg dapat dari Kimberly-Clarks.Ala,yg menang saguhati Upin & Ipin betul,betul,betul tu.ngeeee...

8 comments:

wardah said...

ish virus jahat betul lah! kesian eryn, alhamdulillah lah dah baik kan.

Myra Jay said...

Masih leh tersenyum walaupun xsihat, mmg comel :) Thniah ye kak dapat kad dari PM..
Leh simpan buat kenangan berharga :)

ct shah said...

wardah:mmg virus tu sgt jahat.tapi alhamdulillah eryn dh sihat dah.:-)

myra jay:mmg akak simpan pun.ingat nak framekan.hahaha..over tak??:p

sha a.s said...

n3 kali ni mcm essay spm..ehehe...erynn comel sgt

ct shah said...

sha a.s:mcm essay ke??hahaha..

ZSqueenbee said...

as salam awk..ciannye msti penat kn..cian baby eryn..Selamat hari ibu jugak utk kamoo..tke cre ya...

Nerin Emeraldfury said...

Ape name paed kat prince court tu?

Nerin Emeraldfury said...

Ape name paed kat prince court tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails