Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, May 3, 2011

Pengumuman................

hmmmm....dengan ini saya nak isytiharkan bulan April ni adalah bulan 'sakit' saya.Mmg pecah rekod habis sebab first time dalam bulan yg sama MC lebih dari 2 kali.E/L pun lebih dari satu hari (sbb anak masuk ward).ye,saya dan suami dah start dijangkiti virus demam,selsema,sakit tekak,tonsil dan batuk yang maha hebat lepas anak saya discharge dari ward ( dah 2 minggu lebih).now,alhamdulillah dah recover sket2.demam dah takde,cuma batuk dan selsema jer.geram betul lah dgn virus ni.tak baik2.dah 3 klinik dan 3 doctor dah kitorg jumpa.yg last sekali gi klinik mediviron kat wangsa maju.alhamdulillah,ada nampak perubahan sket.terpaksa telan antibiotik u ollss.mmg saya nak elak dari bergantung kat antibiotik but have to.Eryn pun still batuk2 dan selsema lagi.ni dh nak masuk sebulan tak baik2 lagi ni.Tidur malam mmg tak lena.kejap2  batuk,kejap2 batuk.Saya mmg jarang kena demam berbalik2 ni.last time kalau demam  yg maha lama pun sbb mengandungkan Eryn dulu.APAKAH??
hmmmmm....................Tak kut.


p/s;mintak2lah kitorg fully recover sebelum gi kenduri kawen sepupu hubby kat kluang,johoq sabtu ni.:-(

10 comments:

NM02 said...

minum air masak banyak2... kalu leh jgn minum air limau sangat. kau kan suker minum limau. tekak kau tu bengkak atau mungkin luka sebab kerap batuk. nnt tambah ngan air limau lagi le rasa pedih.

ct shah said...

nm02 : kak ena,bukan ke kena minum air limau suam utk kurangkan batuk?

wardah said...

eh samalah fie pun sekrang antibodi kurang sgt. batuk selsema semua ada. El 3 hari ok bulan lepas! anak sakit nak buat camane kan awak.

ct shah said...

wardah : saya rasa sekarang mmg musim kut.tapi virus kali ni agak strong sket.dia tak mau mengalah.huhu..

sha a.s said...

alolo ciannye.....semoga bulan² akn dtg x sakit lg...amin :)

ct shah said...

sha : amin.terima kasih sebb mendoakan.:-)

Sue-Rya Qistina said...

Akak, same goes with me, hubby n my lil' baby..kitorg batuk n selsema..yg kesian kt baby ni la..baru je lahir ke dunia dh dpt virus..dh 2 klinik kami g..tp still x elok2 lg..huhu

ct shah said...

su-rya qistina : kesian kat ur lil baby.akak dulu time eryn masih bayi,mmg kerap jugaklah dia kena batuk dan selsema.kalau kita yg dh besar ni takpe,tapi kalau baby yg masih merah tu,adoii tak sampai hati nak tgk dia tanggung kesakitan tu.akak rasa ntah sbb musim ker @ cuaca sekrg yg dh tak bersih mcm dulu2.pukul 2 pagi tadi pun eryn demam panas balik.adoi..tak tau dh pakar kanak2 mana kami patut jumpa.:-(

ZSqueenbee said...

as salam..hw r u??dh sihat ke skrg..mmg musim dmm kot..sye ngn en somi pun xbrapa nk sehat but now alhamdulillah..hope awk cpt sehat ye..byk² rehat..Eryn chomel msti makin chomel..update gmba terbaru eryn tau..windu nk tgk budak chomel tu..

CikPuan Fara said...

alahai kesiannya.. banyakkan minum air masak. saya pon tgh MC hari ni. demam huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails